Posted on

Northern Disco Lights på SALT

Lørdag 10. juni inviterer Oslo Pix og Øyafestivalen til filmvisning og fest med DJ André Bratten. NB: Få billetter!
Bilde fra Northern Disco Lights

I en fiskehjelle, med nordlyset som backdrop, gir filmfestivalen Oslo Pix og Øyafestivalen deg historien om norsk elektronika og klubbmusikk på 75 minutter. Etterpå danser vi.

Dokumentaren Northern Disco Lights handler om hvordan den norske elektronika- og klubbmusikken erobret verdens hjerter og dansegulv, med artister som Mental Overdrive, Erot, Bjørn Torske, Röyksopp og Annie. Filmen trekker linjer fra 80- og 90-tallet via framveksten av Tellé Records i Bergen til dagens scene, og intervjuer artister og aktører.

Det hele begynte med musikalsk eksperimentering under polarhimmelen i Tromsø, så hva er mer naturlig enn å la publikum få se filmen på SALT, kystkulturens høyborg i Oslo!

Konsertstedet og kunstprosjektet SALT ligger på Langhuskaia, fem minutter fra Oslo S. Det er tuftet på tørrfisk og kystkultur, med fiskehjellen «Den arktiske pyramide» som blikkfang, i tillegg til badstue og mye mer. Badstua er åpen, så ta gjerne med badetrusa di.

Etter filmen blir det fest med DJ-sett av André Bratten.

Lørdag 10. juni kl. 20.00
SALT, Langhuskaia
Billetter 200,-/130,- med festivalpass til Oslo Pix/Øya*
NB! Få billetter i salg!
Aldersgrense: 18 år

Om André Bratten:
Bratten (født 1987) står helt i front blant den yngre generasjonen eksponenter for norsk elektronisk musikk. Han tilhører samme krets som Todd Terje, Lindstrøm og Prins Thomas – debutalbumet Be A Man You Ant (2013) kom ut på sistnevntes etikett Full Pupp – men har en hakket mer eksperimentell tilnærming enn de livsbejaende produksjonene man gjerne forbinder med subsjangeren Oslo-disco eller space-disco. Det forrige albumet, Gode (Smalltown Supersound, 2015), befestet dette inntrykket. Referanser som Arvo Pärt, Aphex Twin og Brian Eno ble trukket frem av utenlandske anmeldere, og de likte det de hørte. Her hjemme trillet Aftenposten terningen til 6 og skrev at Bratten «tar oss inn i norsk elektronikas nye gullalder».

 

Om filmen:
Mental Overdrive, Olle Abstract, Erot, Bjørn Torske, Röyksopp, Annie, Biosphere… Lista over norske stjerneskudd innen elektronika og dansemusikk blir enda mye lenger om man skal ha med alle. På 90-tallet vokste det frem sterke musikkmiljøer særlig i Tromsø og Bergen, nærmest over natta, og den norske klubbmusikken fikk folk langt utenfor landets grenser til å danse seg gjennom natta. Hvordan gikk det egentlig til? Musikkdokumentaren Northern Disco Lights tar mål av seg til å svare på nettopp det. Laget av et britisk filmteam med utenfra-perspektiv går filmen grundig til verks og intervjuer de mest sentrale aktørene, fra begynnelsen i Tromsø, via framveksten av Tellé Records i Bergen til dagens scene. En hel norsk musikkhistorie får plass på bare 75 minutter, inkludert en rekke fete arkivklipp og liveopptak.

Om regissøren:
Ben Davis er musikkprodusent og radiovert med over 20 års erfaring fra musikkbransjen. Han har blant annet grunnlagt og drevet labelen Paper Recordings sammen med filmens produsent Pete Jenkinson. Northern Disco Lights ble delvis finansiert med crowdfunding og er Davis’ første film som regissør.

Program:
20.00: Dørene åpner
21.00: Visning av Northern Disco Lights
22.45: Fest med DJ André Bratten

*Festivalpass til ØYA eller PIX må fremvises i døra for at rabatten skal være gyldig.

Kjøp billett her!