Posted on

UMFANG og Volvox til Øyafestivalen!

De to DJene UMFANG og Volvox bekjenner seg til techno og acid house.
UMFANG (US) [DJ-sett] – onsdag 9. august
Emma Burgess-Olson er en av grunnleggerne av Discwoman, et kollektiv og bookingbyrå som fremmer mangfold ved å fokusere spesielt på kvinner, transpersoner, og andre utøvere av elektronisk musikk som på forskjellige måter utfordrer samfunnets tokjønnsnorm.
Som UMFANG (et påfunnet ord som tilfeldigvis også – passende nok – betyr omfang på tysk) er Burgess-OIson kjent for amorfe, polyrytmiske produksjoner og harde technosett, nå og da med avstikkere innom klassisk house.
Umfang står bak Technofeminism, en månedlig klubb på Bossa Nova Civic Club i New York, og har spilt på blant annet Berghain i Berlin, De School i Amsterdam, Corsica Studios i London, samt mange andre klubber verden over. UMFANG gjør et DJ-sett i Hi-Fi Klubben onsdag 9. august, samme ettermiddag som kollega Volvox.

VOLVOX (US) [DJ-sett] – onsdag 9. august

Volvox (navnet på en type kuleformede grønnalger) jobber i likhet med UMFANG for at dansegulvet skal være en trygg og inkluderende arena for folk av alle kjønn og hudfarger, og vil bringe sjangeren tilbake til det politiske og frigjørende potensialet den opprinnelig hadde. Hun har også et fast konsept på før nevnte Bossa Nova Civic Club, det acid house-orienterte og ifølge rapportene elleville Jack Dept. NYC, og står dessuten bak Unter, klubben som tilfredsstiller alle dine rave-behov sammenhengende fra fredag kveld til søndag morgen.

Ariana Poletti – født i Brasil, oppvokst i Buffalo, sentral i ravemiljøet i Boston det forrige tiåret – har vært aktiv DJ siden 2006, og var den første som ble tilbudt kontrakt av Discwoman etter hun til stadighet møtte gjengen rundtom på klubber i New York.
Dansbart er et ord som går igjen i omtaler av settene hennes, som gjerne inkluderer både stram techno og groovy acid og ofte tar uventede vendinger.
Før Volvox og UMFANG tar turen til Øyafestivalen, skal de blant annet spille back-to-back på festivalen Dekmantel.
Kjøp billett her!