Posted on

Bel Canto og Beachheads til Øya onsdag 9. august

Onsdagsbillettene selger kjappere enn på mange år

Vi har fortsatt ledige plasser i programmet og jobber for tiden med å sette sammen et sterk og helhetlig festivalplakat. Bel Canto er endelig tilbake på en norsk festivalscene, når de skal framføre perler fra katalogen i Tøyenparken den første utendørsdagen. Dette er den eneste Norges-konserten de har planlagt i år, og den første i Oslo på veldig lenge. I tillegg er powerpopentusiastene Beachheads bekrefta til Tøyenparken.

Salg av både ukespass og dagsbilletter går svært godt. Faktisk er salget av onsdagsbilletter bedre enn på flere år. Det skyldes det sterke programmet den dagen med blant andre Lana Del Rey, Chance The Rapper, Silja Sol, Danny Brown, Testament, Young Thug og Spiritualized med Oslo-Filharmonien.

 

BEL CANTO

Få popfenomener prega moderne, norsk musikk på 90-tallet i samme grad som Bel Canto. Samtlige album fra og med klassikeren Shimmering, Warm & Bright endte på topp ti på den norske salgslista. Det er ikke ofte man får oppleve Bel Canto på ei scene lenger, da de i all hovedsak er opptatt på annet hold, Drecker med sitt fjerde soloalbum som kommer snart. Dermed blir Øya den eneste festivalen de spiller sammen i år.

 

Bel Canto ble starta i Tromsø som en trio på midten av 80-tallet. Etter at Geir Jenssen valgte å lage musikk på egenhånd som blant annet Biosphere, utvikla Anneli Drecker og Nils Johansen bandets sound videre. I Norge var de pionerer når det gjaldt å bruke ny teknologi. Resultatet ble spennende, kjølig og god pop, som ga klare assosiasjoner til landsdelen de kom fra. I dette blanda de også inspirasjon fra musikk fra Asia og Afrika. Bel Canto har turnert flere ganger internasjonalt, også så langt vekk som Japan og Mexico. Nå kan du få oppleve dem midt i Oslo, med Tøyenparken som perfekte omgivelser.

www.belcanto.no

 

BEACHHEADS

Beachheads spiller fengende rock med nært slektskap til klassisk powerpop. I bandet finner man Vidar Landa og Marvin Nygaard fra Kvelertak, Espen Kvaløy fra metalbandet Overthrow og vokalist Børild Haughom. Etter noen lovende singler, kom det selvtitulerte debutalbumet ut på Fysisk Format i vinter.

itromso.no har påstått: – Beachheads er en topptrimma pop-maskin. Her er alt det musikalske dilldallet holdt på armlengdes avstand, for å gi melodiene hovedrollen. Musikken smeller bokstavelig ut av startblokkene fra første anslag i den briljante åpningslåten «Moment of Truth». Låtene er korte, kontante og – ikke minst – svært iørefallende.

Fokuset er på gode melodier og refrenger som kan holde øra dine sommervarme hele året. Akkurat den godfølelsen ønsker vi oss når de skal åpne hele utendørsdelen av Øya på onsdagen.

www.facebook.com/beachheadsband

 

Kjøp billett her!