Posted on

Testament og SIBIIR til Øya

Begge spiller onsdag 9. august
ROME, ITALY- JULY 27, 2016: Testament photographed at The Roman Collisseium in Rome, Italy on July 27,2016. © Gene Ambo

Så langt har vi fylt godt på i de fleste stilartene som skal til for å lage et bredt og fett Øya-program. Nå kommer vi også i gang med den tyngste og hardeste biten av plakaten. Testament har de siste åra vist seg å være i storform og ga ut et av fjorårets sterkeste metalalbum. Norske SIBIIR imponerte oss fra småscener i hele 2016, og rett før jul kom det fantastiske debutalbumet. Nå er de klare for ei stor festivalscene.

Vi slipper nye navn hver dag i sju dager, så det er fortsatt mange godbiter som venter deg.

Dagsbilletter og ukespass er i salg.

 

TESTAMENT (US) – ons 9. aug

I år er det 30 år siden Testament fra California ga ut sitt første album. I motsetning til de fleste band som satsa internasjonalt i samme periode, lager denne gjengen mer energiske skiver enn de noensinne har gjort. Mange vil nok ha andreskiva The New Order (1988) eller den aggressive The Gathering (1999) være favoritter, men skiver som The Formation Of Damnation (2008) og Brotherhood Of The Snake (2016) viser at de fortsatt er i thrash metalens Champions League. De siste utgivelsen har også gjort høyere hopp inn på salgslistene enn i forrige storhetsperiode.

Testament starta på midten av 80-tallet, og styres fortsatt av vokalist Chuck Billy og gitaristene Eric Peterson og Alex Skolnick, som alle tre var med når bandets popularitet økte på 80-tallet. Dagens rytmeseksjon har også tidligere vært medlemmer i tidligere utgaver av bandet, veteranene Gene Hoglan (Dark Angel, Death, Devin Townsend+++) og Steve Di Giorgio (Death, Sadus +++).

Fjorårets Brotherhood Of The Snake ble regna som en av årets aller beste skiver av Metal Hammer Norway.

www.facebook.com/testamentlegions

www.testamentlegions.com

 

SIBIIR – ons 9. aug

Sjøl kaller SIBIIR musikken sin for blackened hardcore, en effektiv måte å beskrive den energifylte og aggressive stilen deres på. I SIBIIR finner man folk med bakgrunn fra Sigh & Explode, Jack Dalton og Call:Vega, men denne gangen har de et langt mer brutalt utgangspunkt. Rett før jul kom debutalbumet ut på kvalitetsbevisste Fysisk Format. Som Metal Hammer Norway slo fast: – Albumet er selve manifestasjonen på at den norske undergrunnen oser av kvalitet.

I 2016 spilte de både på Camp Indie 16. mai, Klubbdagen og på den intime Biblioteket-scena. De viser seg som et fantastisk liveband hver gang de står på en scene. Nå er tiden inne for at de får en plass i hovedprogrammet, for å servere hektiske musikalske eksplosjoner til et betydelig større publikum.

www.facebook.com/sibiir

Kjøp billett!