Lana Del Rey til Øya onsdag 9. august

En av de siste åras største popsensasjoner avslutter den første kvelden i Tøyenparken.

Lana-Del-Rey-Honeymoon-Neil-Krug-2-crop

Dette blir Lana Del Reys eneste konsert i Norge i 2017, og den første siden 2014. Vi gleder oss til en følelsesladet konsert med gode, mørke melodier. Foreløpig er bare en brøkdel av Øya-programmet klart. Vi er tilbake med flere gode musikknyheter på nyåret.

Vi regner med at dagsbillettsalget skyter fart nå. Om du kjenner noen som ikke bør gå glipp av Lana Del Rey på Øya, kan en billett være en perfekt julegaveidé.

 

Både dagsbilletter og ukespass er i salg nå.

Buy tickets here!

LANA DEL REY (US) ons 9. aug

Lana Del Rey fra New York slo igjennom i 2011 og alle hennes tre siste album har vært storselgere. Hun har vært den mest streama kvinnelige artisten i USA. Hennes melankolske og svevende pop er inspirert av låtskrivere og artister fra flere tiår, som Bob Dylan, Nina Simone, Cat Power, Frank Sinatra og Leonard Cohen.

Hun fikk et voldsomt gjennombrudd med andrealbumet Born To Die fra 2012. Born To Die har tilbrakt nesten 100 uker på den norske albumlista. Det gikk til førsteplass i 11 land, blant annet i Norge, Frankrike, Tyskland og Storbritannia. Til sammen har det solgt over 7 millioner eksemplarer, noe som er en bragd av enorme dimensjoner i dette tiåret. Oppfølgeren Ultraviolence fra 2014 klarte det samme i USA. Også Honeymoon fra 2015 har nådd topp fem i omtrent alle betydningsfulle musikkmarkeder.

Britiske Telegraph forsøkte å forklare soundet på Honeymoon på denne måten: – It is an album of sighs and whispers, vocals subtly layered until multiple voices blend into one soft croon, melodies lazily unwinding like a narcoleptic dream amid decaying synths, lonely echoing guitar lines, strings shimmering in a heat haze and drum patterns so restrained that they are almost embarrassed to draw attention to themselves.

Etter konserten hennes i Bergen i 2014 skreiv VG: – Sannheten er at Lana Del Rey trekker så mye oppmerksomhet fordi hun er så ekstremt dyktig i å iscenesette sin dekadente versjon av historien om seg selv. Hun reflekterer oppstussgenene til alt fra David Bowie til Madonna som det mangehodete monsteret som både gleder og skuffer i alle sine versjoner.

Lana Del Rey selger ut kjempearenaer på begge sider av Atlanteren, og tidligere i år imponerte hun på festivaler som Lollapalooza i USA, Electric Picnic i Irland og Montreux Jazz Festival i Sveits. Hun bidro på The Weeknds nyeste album Starboy. Det har en stund gått rykter om at det skal utgis ny musikk i 2017.

Det er bare å glede seg til Summertime Sadness, Video Games, Born To Die eller noen av de andre favorittlåtene i en mørk Tøyenpark.

lanadelrey.com

 

foto Neil Krug