Posted on

Konsert­anmeldelser fredag

Årets to første seksere ble gitt til gårsdagens headlinere.

Foto: Erik Moholdt

Fredagskvelden gikk ned i historiebøkene med minner om noen av de beste konsertopplevelsene vi kunne fått for både publikum og festivalcrew. Å se New Order spille gamle hits i Oslo for første gang siden 1981, og våre egne Highasakite avslutte på hovedscenen med pyro og en maktdemonstrasjon av et show var følelsesladet for mange! Her er konsertanmeldelser fra fredagen:

 

«Highasakite fyller Tøyenparken med tunge rytmer og neonlys. Det imponerer stort.»

Highasakite på Amfiet, 6/6, Aftenposten

 

«Øya-historiens beste retro-opplevelse»
New Order på Sirkus, 6/6, GAFFA

 

«Eagles of Death Metal har gjort seg kjent for sin bevisste og intelligente måte å melke den testosteronbesprengte rocke-klisjéen på – samtidig som de har hatt stoltheten i behold. Så også denne gang.»
Eagles of Death Metal på Amfiet, 5/6, Dagsavisen

 

«Enhver som har sett Stephen «Thundercat» Bruner på scenen som en del av Suicidal Tendencies vet derimot at bass på ingen måte trenger å være anonymt, og at regler om bruken av det fire-strengede instrumentet både er til for å bøyes og brytes.»
Thundercat på Hagen, 5/6, Dagbladet

 

«De burde vært like utdaterte som innerøyking, tekst-TV og Massive Attack. Så hvorfor føles New Order 2016 så uforskammet friske?»
New Order på Sirkus, 5/6, VG

 

«Det er et snev av tristesse i denne insisterende oppstemtheten. Samtidig hintes det til et «ikke bry deg», heller, dans, dans, dans, hva nå enn det er, bort. Eventuelt bang litt med hodet, som den sublime effekten «Bury It» like etter har på publikummet, som da virkelig også har livnet til.»
Chvrches på Sirkus, Deichmanske Musikkblogg

 

«De lange, dronende instrumentalpartiene er lette å tape seg i og når de gitardrevne poplåtene tar over gir det konserten en ekstra dimensjon som gir rom for dansing og hopping, og Lush sørger for at det blir vanskelig å kjede seg.» 
Lush, 8/10, Musikknyheter

 

Kjøp billett her!