Posted on

Torsdagens konsert­anmeldelser

Her er et utvalg av musikkpressens anmeldelser fra torsdagens konserter. 

Foto:Ihne Pedersen

En strålende andredag i Tøyenparken på Øyafestivalen 2016! Veletablerte navn vi allerede hadde store forventinger til innfridde så til de grader og mindre kjente navn viste seg å være store overraskelser vi kan forvente å se på større scener de kommende årene.

 

«Det er som en berg og dal-bane. Man blir satt ut, men fader så gøy det er.»
Jamie XX i Sirkus, 6/6, P3.no

 

«Det er malurt i begeret når PJ Harvey byr opp til fest.»
PJ Harvey på Amfiet, 5/6, Dagsavisen

 

«Stormzy beviste foran det norske festivalpublikummet nettopp hvor sterk live-artist han faktisk er, og klarte å fylle Hagen til randen med rå energi – både på og foran scenen.»
Stormzy på Hagen, 5/6, GAFFA

 

«Ekte formidlet, uten å være stillegående. Han blir en norsk versjon av Lars Winnerbäck, Hellström elller hvem du velger av disse svenskene som klarer å fortelle noe selv om de ikke er redde for samtidig å få folk til å danse.»
Erlend Ropstad på Hagen, 5/6, VG

 

«Konserten inne på Sirkus er til tross for en god rekke ville konserter med bandet tidligere min utvilsomme favoritt med Okkultokrati. Kutt fra debutalbumet No Light For Mass smeltet sammen med bandets nye, mer orgeldrevne låter fra nevnte Raspberry Dawn og forrige plate Night Jerks på sømløst vis.» 
Okkultokrati på Sirkus, 10/10, nymusikkhverdag.net

 

 

«Noen kaller det nostalgi, men det dreier seg mer om at den musikken som virkelig betyr noe tilhører oss alle – ung som gammel.»
Jamie XX i Sirkus, 5/6, Dagbladet

 

«Sannelig leverte Mastodon bredbent metal med høy gitarføring. Disse gutta er helt utrolig talentfulle, og instrumentmestringen når et nytt nivå på Øya i dag. Innimellom er det meget gitarteknisk avanserte harmonier, og enkelte av solo-partiene gjør at det er vrient å unngå et fårete glis.»
Mastodon på Amfiet, 9/10, Musikknyheter

 

 

«Det funker helt supert! Gir en repeterende intensitet til musikken som et punkband på steroider. Visuelt spilles det mer på mystikken; en masse skvalder mellom låtene. Det er helt greit, det er musikken som prater og den står så absolutt fjellstøtt!»
Okkultokrati på Sirkus, Deichmanske Musikkblogg

 

Kjøp billett her!