Posted on

15 år på Øyafestivalen

GRATULERER MED 15-ÅRS ØYAJUBILEUM, MONICA!

Tekst: Juliette Leksine Piiksi

Vi er flinke på å gi oppmerksomhet til alle våre flotte artister. Men det er så mange andre som trenger oppmerksomhet. Det er nemlig dere; gjester, presse og produksjonsarbeidere som gjør Øyafestivalen til Øyafestivalen. Og mange av dere har vært med en lang stund! Derfor har vi valgt å gi litt kjærlighet til et knippe av dem som har bidratt til at Øyafestivalen har blitt en av Norges beste festivaler.

Monica Johansen er det mange som kjenner til. Ikke bare for den kule og fargerike stilen hennes, men som artisten Minnie-Oh og den ene halvdelen av Klubb Lollipop. Hun er også lærer, musikkelsker – og sist, men ikke minst: trofast Øya-publikummer. ”jeg har 15-års jubileum i år, ettersom jeg har hatt ukespass på Øya hvert eneste år siden starten i middelalderparken i 2001”. Dette har gjort at hun har et veldig nært forhold til festivalen, siden hun gjentatte ganger har vært en av de som gjør festivaltilbudet til oss andre bedre. I løpet av de 15 årene har hun opptrådt med de forskjellige bandene sine under Klubbdagen og Øyanatt flere ganger. Det er ikke noe annerledes i år: ” Jeg spiller på Øyanatt med Klubb Lollipop på Internasjonalen på fredagen. Vi har med oss det fantastiske danske bandet Blaue Blume live, så det blir nydelig!”.

Johansen har mange historier og øyablikk på lur; en ellevill haglskur under Sondre Lerche konserten det første året i middelalderparken hvor alle sto under paraplyene sine, ” – det var lov da” – og bare lo for vi skjønte ingenting. Eller å drikke av ginflaksa til M.I.A i 2010 under Øyanatt da Monica var support for Rye Rye. ”Det å stå å grine under Håkan Hellstrøm i 2011 og kjenne på alla de beste følelsene i kroppen på en gang! Jeg elsker den mannen!”. Monica føler forholdet til festivalen kan beskrives litt som et kjærlighetsforhold egentlig, og tviler ikke et sekund om jeg spør hun skal fortsette øya ”streak’en” (flammeemoji) i fremtiden: ” det er årets vakreste eventyr og en cocktail av alt jeg elsker: kjentfolk, musikk og hygge!”. Hun har sett en rekke artister som senere har fått internasjonal anerkjennelse på Øyafestivalen, og skryter av bookingen. ”Der andre venner stiller spørsmålet om de skal på Øya i år,så er det for meg aldri noe å lure på. Jeg vet bookingen blir bra, og viktigst av alt, at det blir utrolig hyggelig og gøy! ”. Hun fortsetter entusiastisk: ”2016 har den beste lineup’en på mange år!”.

Vi takker for dedikasjonen, Monica og håper det blir mange flere år med Øyafestivalen – både som gjest og bidragsyter<3

Kjøp billett her!