Posted on

Onsdagens anmeldelser

Med nesten klinisk perfeksjon!
Foto: Erik Moholdt

 

Første dag av Øyafestivalen 2016 i Tøyenparken ble(på tross av litt gjørme og duskregn) den perfekte førstedagen, med tusenvis av entusiastiske publikum samlet foran scenene og eksplosive opptredener fra et bredt spekter av både norske og internasjonale artister i alle sjangre. Her er en liten oppsamling av musikkpressens anmeldelser av gårsdagen:

 

«M83 sto for det som må ha vært en av de mest euforiske konsertene i Øyafestivalens historie.»

«Øyafestivalens første dag sitt utvilsomme høydepunkt ble Skepta sin konsert på Hagen. Grimestjernen er på en stadig stigende kurve, både når det gjelder kvaliteten på utgivelsene sine og i ren popularitet.»

Skepta på Hagen, 10/10, nymusikkhverdag.net

 

«Årets countryalibi på Øya gjorde ikke skam på sin stigende norgesvennstatus.»

Jason Isbel på Vindfruen, 5/6, Dagbladet

 

 

«Det er noe uendelig fascinerende med Aurora – en artist som fyller de kuleste skoa på Øyafestivalen med en tyngde man ikke skulle tro var mulig.»

 

«Det er lite å utsette på Massive Attack. Selv om det føles som tiden har stått stille siden nittitallet for Robert «3D» Del Naja og Grant «Daddy G» Marshall høres musikken nyere ut enn mye av det som har vært på programmet tidligere på dagen. Musikken fremføres med en nesten klinisk perfeksjon… «

 

«Viktigst er det at Ane Brun fremdeles briljerer på scenen, spesielt vokalt. Stemmemessig har hun på en måte rappet litt av autoriteten til Annie Lennox, den kildrende fjellbekk-klare valøren til Kate Bush og fyrrigheten til Anneli Drecker og skapt sin helt egen, unike stemme.»

 

«Det er like dansbart som oppildnet. Skepta, med en hypeman på plass, jobber hardt for pengene når de kantete og bassbuldrende sporene kommer på.»

 

 

«Istedenfor de trygge cresendoene til nesten alle populære instrumentalband er trommene her torden og gitaren er lyn, og publikum er midt i stormen.»
Kjøp billett her!