Posted on

Kunst på Øya

I en galakse langt borte er Øyafestivalens inngangsparti og kunstverket LEGG IGJEN BESKJED.

Skrevet av Aslak Syversen Waage.

I år har Kunst på Øya invitert forfatter og musiker Bård Torgersen til å ønske velkommen til publikum. Verket LEGG IGJEN BESKJED er montert over inngangsportalen, med en melding som forhåpentligvis vil vekke humor, hodebry og undring.

Installasjonen gir oss en humoristisk påminnelse om en teknologisk dinosaur; den analoge telefonsvareren, og setter det opp i mot flukt, eskapisme og stjernestøv.

I følge forfatteren selv er håpet å skape et stort sprang med få ord. «En størst mulig fortelling på kortetst mulig tid.»

Bård Torgersen er en norsk forfatter, musiker og artist. Han bor og jobber i Oslo.

Torgersen var under pseudonymet Lord Bård, på 80-tallet frontfigur i bandet Nemlig Hemlig aka Masters of Møh, og Superskill på 90-tallet som regnes som en av pionerene innen norsk elektronika og rave.

Han har også komponert musikk for teater og film. De siste musikalske prosjektene til Torgersen som soloartist eller i samarbeid med andre er; 1349 Rykkinn, Rød Stær og Universet. I 2005 debuterte Torgersen som skjønnlitterær forfatter med romanen Alt skal vekk. Han har siden bidratt i en rekke antologier, utgitt seks diktsamlinger og seks romaner.

I 2015 gav han ut diktsamlingen ”Romaner”, en skrudd samling med konseptuelle romaner som ikke er blitt skrevet ennå (selv om de er blitt beskrevet i diktform).

(Foto: Mona Ødegård)

Kjøp billett her!