Posted on

Øyakino til helga

Ringen kino blir også i år åstedet for et skikkelig vorspiel til Øyafestivalen. Programmet er klart!

Ringen Kino blir også i år åstedet for et skikkelig vorspiel til Øyafestivalen. Helgen før musikken braker løs i byen, fredag 5. til søndag 7. august, inviterer vi deg inn i kinomørket for å møte gamle og nye musikkhelter. Øyakino byr på blant annet premierer, dokumentarer, kortfilmer, musikkopplevelser, filmbesøk – alt sammen pakket inn i god Øya-stemning.

Billetter og mer info på hjemmesidene til Nordisk Film Kino!

Musikkvideo: Temoor
Artisten Temoor har laget sangen «Er det verdt det» til den kommende filmen Barneraneren. 21-åringen fra Furuset har vært aktiv i musikkmiljøet siden 2010. I januar singeldebuterte han hos Universal. «Er det verdt det» er tilegnet ungdom som velger å gjøre ulovlige handlinger for å være en av de kule. 
Barneraneren har premiere 21. oktober og handler om Noah som er 15 år og bor med moren sin på Haugenstua i Oslo. En morgen får han politiet på døra, og blir siktet for fire grove ran av andre unge i Groruddalen. Straffen blir å flytte fra barndomsvennene sine og starte et nytt liv i Bærum.
Vises fredag 5.8, rett før 17:30-visningen av Suicide Squad (se under).
Les mer på deres Facebookside >>HER
<<

Åpningsfilm: Suicide Squad
Sett sammen en gruppe av verdens mest farlige, fengslede superskurker. Gi dem de kraftigste våpnene som regjeringen har til rådighet. Send dem ut på et oppdrag for å beseire en mystisk, uovervinnelig fiende.
Regi: David Ayer
Skuespillere: Margot Robbie, Will Smith, Jared Leto, Jau Courtney, Viola Davis, Cara Delevigne, Joel Kinnaman
Fredag 5.8: 14:30, 17:30, 20:30, 23:15, 23:30
Lørdag 6.8: 14:30, 17:30, 20:30, 23:15
Søndag 7.8: 18:00, 21:00

Backstreet Girls – Tilbake til Muotathal
Etter en tilværelse på skyggesiden av norsk musikkbransje, jakter fire rockere fremdeles det store gjennombruddet. Etter tre tiår i konstant oppoverbakke, legger de ut på en reise mot den forjettete grønne dalen Muothathal i Sveits. Bygda der alle 3000 innbyggerne digger Backstreet Girls og de blir behandlet som rockeguder. Dokumentaren om Backstreet Girls gjør comeback under årets Øyakino. Vi skrur alle knapper på «11» og lover trøkk i salen!
Regi: Stian Andersen og Morten Kjølberg
Skuespillere/medvirkende: Bjørn Müller, Petter Baarli, Dan Thunderbird og
Martin H-Son
Fredag 5.8:  21:00
Lørdag 6.8: 18:00
Q&A: På forestillingen fredag 5. august kl. 21.00 stiller Bjørn Müller, vokalist i Backstreet Girls, samt filmens regissører Stian Andersen og Morten Kjølberg, og svarer villig vekk på spørsmål fra salen.

Blackhearts
Norsk black metal er et kvalitetsbegrep for tilhengere av sjangeren verden over. Her til lands har sjangeren gått vekk fra sin kriminelle fortid, omfavnes av et stadig større publikum, er på skoleturneer med den kulturelle skolesekken og mottar bred statsstøtte. I utlandet har imidlertid black metal fremdeles en mørk og djevelsk aura ved seg. Fans fra hele verden valfarter til svartmetallens vugge – Norge – og sjangerens formative ekstremitet har fortsatt stor innflytelse i andre deler av verden.
Regi: Fredrik Horn Akselsen , Christian Falch
Skuespillere/medvirkende: Sina, Héctor, Kaiadas
Søndag 7.8 kl. 17:30, 21:30 (engelsk tekst)
Q&A: Filmen etterfølges av en seanse der Horn Akselsen og Sina fra filmen snakker sammen og svarer på spørsmål.
Konsert: Sina har også samlet en knippe musikerne i From the Vastlands og avslutter med å fremføre noen låter. Alt dette til prisen av én kinobillett.


Suburra
Fra filmskaperen bak den hyllede kriminalserien Gomorra kommer en utrolig historie om forbrytelser og korrupsjon i Italias hovedstad. Filmen utspiller seg i dagene før Berlusconis regjering faller. Etter at en underårig prostituert tar en overdose, sitter en korrupt politiker fast i hendene på en hensynsløs mafiaboss. Dette blir startskuddet for en vill historie som beveger seg fra Romas gater og fram til parlamentet og helt inn i Vatikanet. Suburra var en stor suksess da den ble sluppet i Italia. Det har allerede blitt klart at Netflix skal produsere en oppfølgende TV-serie som lanseres i 2017. Med feilfritt foto, intensiv action og sjokkerende vendninger blir Suburra et uforglemmelig kriminaldrama.
Regi: Stefano Sollima
Skuespillere: Pierfrancesco Favino, Elio Germano, Claudio Amendola, Greta Scarano
Fredag 5.8 kl. 21:00, 23:30
Lørdag 6.8: 18:00, 23:20

Gimme Danger
The Stooges kraftige og aggressive stil av rock-n-roll blåste et krater i det musikalske landskapet på slutten av 1960-tallet. Med en blanding av rock, blues, R&B, og free jazz, startet de det som skulle bli kalt punk og alternativ rock i tiårene som fulgte. Jim Jarmusch sin nye film Gimme Danger er historien om The Stooges, en av de største rock-n-roll band gjennom tidene.
Regi: Jim Jarmusch
Skuespillere/medvirkende: Iggy Pop, Ron Asheton, Scott Asheton, Danny Fields, James Williamson
Fredag 5.8 kl. 18:00
Lørdag 6.8 kl. 21:00

Førpremiere: The Lobster
En kjærlighetshistorie satt i en dystopisk nær fremtid hvor single mennesker, som følge av BYENS regler, blir arrestert og sendt til HOTELLET. På HOTELLET er de nødt til å finne seg en partner innenfor en tidsramme på 45 dager. Gjør de ikke det vil de bli transformert om til et dyr de selv har valgt og sluppet fri i SKOGEN. En desperat mann (Colin Farrell) rømmer fra HOTELLET og inn til SKOGEN hvor DE ENSOMME bor, og forelsker seg, til tross for at dette er mot deres regler.
Regi: Yorgos Lanthimos
Skuespillere: Colin Farrell, Rachel Weisz, Ben Wishaw, John C. Reilly, Léa Seydoux
Fredag 5.8 kl. 20:30
Søndag: 7.8 kl. 18:00

Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words

Born in 1940, FRANK ZAPPA—self-taught composer, musician, bandleader, producer and independent thinker —first transcribed his avant-garde, Varèse-influenced compositions onto paper at fourteen. He only began to write lyrics in his early twenties. Nevertheless, upon the ‘66 release of his debut album, FREAK OUT! (with THE MOTHERS OF INVENTION), he swiftly became the most quotable voice of dissent in popular music.
A subtle, skillful montage constructed solely from historic footage, EAT THAT QUESTION— FRANK ZAPPA IN HIS OWN WORDS is an energetic celebration of this outspoken maestro. Zappa died far too early, in 1993, of cancer. How important then, that such unforgettable Zappa interviews and performances across three decades have been painstakingly gathered by director THORSTEN SCHÜTTE from the obscure vaults of TV stations around the world to create this unique 90 minute feature documentary.
Regi: Thorsten Schütte
Skuespillere/medvirkende: Frank Zappa
Lørdag: 6.8 kl. 21:00
Søndag 7.8 kl.18:00


Heart of a Dog
Man trenger ikke å være hundeelsker for å la seg fascinere av Laurie Andersons personlige og hjertevarme filmessay om menneskets beste venn.
Det som i utgangspunktet er en fortelling om hennes avdøde, pote-malende og pianospillende terrier Lolabelle, rommer en strøm av refleksjoner rundt eksistensielle temaer som kjærlighet, drømmer og tap, og ettervirkningene av terrorangrep.
Regi: Laurie Anderson
Medvirkende: Archie, Gatto, Lolabelle, Little Wille, Nitro, Etta, Laurie Anderson
Lørdag 6.8 kl. 17:30
Søndag 7.8 kl 20:30

Hired Gun

Artister og band som Alice Cooper, Metallica, KISS, Billy Joel, P!NK og Ozzy Osbourne spiller for millioner av mennesker verden rundt, men er alle avhengige av å ha dyktige musikere med seg på laget for å få det til. HIRED GUN tar oss med på innsiden av livet som innleid studio- og turnémusiker.
Regi: Fran Strine
Skuespillere/medvirkende: Liberty Devitto, Kenny Aronoff, Alice Cooper
Lørdag 6.8 kl. 20:30
Søndag 7.8 kl. 18:15

Kvar song ei soge
Amandanominert for beste dokumentar!
 I songen skaper folk rundt Møsvatn, høgt til fjells, tett på Hardangervidda, meiningsfulle forteljingar i og om liva sine. Songane bind saman fortid og framtid, minne og forventningar. I eit ubrote samspel fortel songen historiar og skaper historie. Slik blir kulturarven levande i kvardag og fest frå vogge til grav.

 Kultur er ikkje noko gitt, men ei alltid uavslutta oppgåve. Filmen handlar om å ta vare på ein eldgamal tradisjon og å utvikle han vidare. Varmt og nært, muntert og sorgfullt blir det i KVAR SONG EI SOGE fortalt om det å høyre til, reise bort og å lengte heim.
Regi: Aaslaug Vaa
Skuespillere/medvirkende: Jon Inge Øverbø Særsland, Ragnhild Øverbø Særsland, Randi Øverbø Hove, Kjell Hove, Einar Øverbø, Inger Lien
Søndag 7.8 kl. 15:30
Minikonsert: Nina Gaarden frå Narvik skriv melodiøs og ærleg visepop på nordnorsk. Våren 2015 blei ho omtalt av Nordnorsk Viseforum som «en ny og original, nordnorsk stemme». Malin Alander kjem frå Sandane og går utøvande folkesong ved NMH. Malin har i tillegg studert både rytmisk og klassisk song ved sidan av folkesongen.

Musikkvideoer og høydepunkter fra kortfilmfestivalen i Grimstad

Fuglehjerter av Halfdan Ullman Tøndel
Retrett av Itonje Søimer Guttormsen
Kvinner&Cava, manusforfatter Liv Karin Dahlstrøm og Thorkild Schrumpf
Vi kan ikke hjelpe alle av Nina Knag
Anja – Echo av Aurora Gossé
Briskeby – Rookie Mistakes av Shaun Higton
Lørdag 6.8 kl 17:30 (skuespiller og regissørbesøk)
Søndag 7.8 kl 15:30

 

Dagen derpå-kino: søndag 14. august

Førpremiere: Nerve
Den ivrige studenten Vee DeMarco (Emma Roberts) har alltid levd et stille liv uten de store utskeielsene. Når hun blir introdusert for onlinespillet Nerve, et tilsynelatende morsomt og harmløst spill, blir hun dratt inn i en hektisk og adrenalinfylt konkurranse der utfordringene hun stilles overfor blir stadig dristigere. Og der hver eneste bevegelse hun gjør i spillet manipuleres og overvåkes av et nettsamfunn bestående av anonyme «Watchers».
Regi: Henry Joost, Ariel Schulman
Skuespillere: Emma Roberts, Dave Franco, Juliette Lewis
Tidspunkt: Kommer på nfkino.no

Førpremiere: Mike og Dave trenger damer

To festglade, brødre Mike (Adam Devine) og Dave (Zac Efron) legger ut en online kontaktannonse for å finne respektable jenter som kan være deres følge i et bryllup på Hawaii. Det de tror vil bli en utflukt med mye fest og alkohol, ender opp med å bli snudd på hodet da de to jentene (Anna Kendrick og Aubrey Plaza) viser seg å være en ukontrollerbar og vill duo.
Regi: Jake Szymanski
Skuespillere: Zac Efron, Adam Devine, Anna Kendrick
Tidspunkt: Kommer på nfkino.no

Snikpremiere: Roadies
Roadies er et innblikk i det grenseløse, romantiske, morsomme og ofte gripende livet til den dedikerte gruppen av “roadies”, som lever for musikken og den familien man får på veien. Serien viser musikkbransjen og turnélivet fra perspektivet til de ukjente heltene som befinner seg bak scenen. Luke Wilson (The Royal Tenenbaums, Old School, Enlightened) spiller turnémanageren til et stort rockeband, og SAG-nominerte Carla Gugino spiller bandets hardtarbeidende produksjonsmanager. Deres unike personlige og profesjonelle forhold må gjennom et uendelig antall av prøvelser når de daglig må håndtere et stort band og turnémannskap.
Regi: Cameron Crowe
Skuespillere: Luke Wilson, Carla Gugino, Imogen Poots
Tidspunkt: Kommer på nfkino.no

Kjøp billett her!