Posted on

Opplev nabolaget!

Vi er svært glad for å få være på Tøyen og håper vi også kan bidra i lokalsamfunnet utenom festivaluka. Her kan du lese mer om det som foregår i den lille byen rundt festivalområdet.

Fremtidens Øya-artister
I 2015 ga vi for første gang vårt publikum muligheten til å støtte et utvalgt lokalt foretak, gjennom vårt billettsalg. I fjor donerte vi hele 116 750 kroner til Kompass & Co, en organisasjon som arbeider med å gi vanskeligstilt ungdom i Oslo arbeidstrening innen dyrking, matlaging og redesign. I år kan Øya-publikumet være med på å støtte fremtidens Øya-artister. Vi samarbeider nemlig med Ungdomsklubben Sterling og Musikkutstyrsordningen om å bygge et nytt musikkrom for ungdommene i bydelen.

Epleslang i Tøyenparken
Øyafestivalen er opptatt av å bidra til et mer miljøvennlig jordbruk – også i byene, derfor plantet vi en liten eplelund i Tøyenparken i fjor. Vi mener det er behov for flere nyttevekster og mer matproduksjon i byen, slik at også Oslos urbane befolkning også kan få en opplevelse av hva bærekraftig matproduksjon er, og hvorfor det er så viktig.

Trygge gater
Tøyenravnene jobber for å skape trygghet, trivsel og tilhørighet og bidrar til at barn og unge får en trygg oppvekst på Tøyen. I år som i fjor vil frivillige fra Tøyenravnene være til stede i timene etter at festivalendagen har gått over i natt, for å sikre at publikum, barn og unge på Tøyen er trygge.

Bønder i by’n
Andreas Capjon er Bybonden på Losæter i Bjørvika. Han dyrker økologisk mat og ønsker å inspirere flere til å bli bybønder og lære mer om hvor maten vår kommer fra. I år skal han ta med seg deler av matavfallet fra Øyafestivalen tilbake til seters for å bli kompostert og gjort om til ny, næringsrik jord.

Det sorte gullet
Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder kaffedrikking og bare i Oslo forbrukes 10 tonn kaffebønner hver dag. Da blir det mye kaffegrut, som de fleste kaster rett i søpla. Gruten er en fremtidsrettet og lokalt forankret virksomhet som skaper nye verdier av byens kaffeavfall. I år lager Gruten egne Øyasåper av kaffegruten som produseres under festivalen.

Økologisk i botanisk hage
Oslos første økologiske bakeri, Handwerk, er også i år på plass på Øyafestivalen for å servere surdeigssandwicher, boller og sveler. I år kan du også gå innom kafeen deres i Botanisk Hage på vei til festivalen for å drikke litt vin, spise bakverk og andre småretter.

 

Foto: Steffen Rikenberg

Kjøp billett her!