Posted on

Tallerkener du kan spise opp!

Nå får du enda mer mat for penga på Øyafestivalen. Årets tallerkener er nemlig så naturlige at de kan spises.

Vår nye leverandør av miljøvennlige og nedbrytbare tallerkener og bestikk, Biotrem, holder til i Polen og produserer sine produkter av hvetekli, et biprodukt fra melproduksjon.

På verdensbasis skaper produksjonen av mel rundt 216 millioner tonn hvetekli som biprodukt, hvert eneste år. Bare 10 millioner tonn av disse brukes videre av matindustrien, mens resten kastes. Når man kan produsere opp til 10 000 tallerkener på 1 tonn råvarer.

– Til produksjonen av Øyafestivalens nye tallerkener brukes kun hvetekli, vanndamp og trykk – ikke noe annet. Ved å lage dem av et produkt som ellers blir til avfall blir dessuten miljøgevinsten dobbel, sier Line Lønning, miljøkoordinator i Øyafestivalen.

Biotrem engangsservise er nå tilgjengelig i Norge. For ytterligere informasjon om produkter og forhandlere, ta kontakt med med Biotrem Norge på www.biotrem.no  

Vi gjør oppmerksom på at produktene fra Biotrem inneholder gluten, så cøliakere bør være forsiktig. Hver matbod har forøvrig et glutenfritt alternativ tilgjengelig.

Kjøp billett her!