Posted on

Smak Oslos beste vegetarrett!

Aymara vinner pop-up på Øya.

I slutten av mai arrangerte Aftenposten matfestival på Youngstorget og vi deltok blant annet med kåringen av Oslos beste vegetarrett.

Kjøttproduksjon er en stor bidragsyter til klimagassutslipp, og med hensyn både til klima, dyrevelferd og vår egen helse, bør vi alle ha mer grønt på tallerkenen. Vi ønsket derfor å utfordre Oslos kokker til å lage bedre grønnsaksbaserte matretter. Vinneren ville få en pop-up-restaurant på Øya.

Det kom inn nærmere 50 bidrag til konkurransen, og blant dem kåret vi fem finalister som fikk presentere sin grønnsaksrett foran et dommerpanel på Youngstorget i mai. De fem finalistene var: Anne på landet, Smelteverket, Veggy, Billie´s kitchen og Aymara.

Etter å ha smakt fem ypperlige bidrag til konkurransen, valgte juryen enstemmig Frogner-restauranten Aymara som deltok med Patatoyaki. Her beskriver kokkene selv vinnerretten:

– Vi ville lage en komfortrett basert på det japansk-peruvianske nikkei-kjøkkenet, og tok utgangspunkt i Takoyaki, som er en klassisk japansk gaterett. Denne ga vi en peruviansk overhaling, og kom fram til en rett som skal være smakfull, mettende og tilpasset festivallivet, sier kokk Kim Mikalsen.

Gled dere til fredag 12. august – da kan dere oppleve deres Patatoyaki: friterte potetchurros med japansk okonimyakisaus, peanøtter og frisk salat. Eller sagt med jurymedlem Joacim Lunds ord: “Spicy, frisk og fettete – den perfekte festivalmat!”

Kjøp billett her!