Posted on

Mer musikk til Tøyen!

Møt Sterling-ungdommene og bidra til byggingen av nytt musikkrom for ungdom på Tøyen!

Øyafestivalen samarbeider i år med Sportsklubben Sterling og Musikkutstyrsordningen (MUO) om å bygge et nytt musikkstudio og øvingsrom til barn og unge på Tøyen. Sterling er en frivilligdrevet organisasjon som jobber med fritidsaktiviteter for barn og unge i bydel Gamle Oslo – og har lenge ønsket seg et tilbud for de ungdommene som er mer glad i musikk enn i organisert idrett. Basert på donasjoner fra dere i Øyapublikummet og finansiering fra MUO, skal vi i løpet av våren bygge et musikkrom i Sterlings lokaler på Vahl skole.

Musikkrommet skal åpne for å gi flere unge muligheten til å utfolde seg innenfor musikk.  Og det gleder oss å høre at ungdommene i Sterling allerede har store musikalske ambisjoner. Yousra Saidali (19 år), Abdullah Umar Khan(20år)  og Haider Hussein(16 år) er en av de som benytter seg av Sterling sine aktivitetstilbud, og kan fortelle oss om hva de vil bruke musikkrommet til.

– Jeg gleder meg til å kunne være meg selv og utforske min musikalske kreativitet, sier Yousra.  Abdullah har alltid hatt en ønske om å lære å spille synth, og Haider håper å lære seg hvordan han kan ta vokalopptak av stemmen og lage egne beats. Han skriver allerede egne rap-tekster.

 – Det er så bra at vi får et eget musikkrom på Tøyen! Det er mange som meg som rapper eller driver med musikk som kan ha brukt for dette. Jeg vet ikke om noen andre steder i bydelen hvor man har samme tilbud, sier han.

Når du kjøper din billett til Øyafestivalen 2016 håper vi at du vil bli med å støtte dette prosjektet! Pengene donerer du på Billettservice – og de går direkte til Sterling og Musikkordningens musikkstudio og øvingsrom.

 

billettknapp 16

 

 

Om Sterling

Sterling har jobbet helt fra 2003 for integrering og inkludering, og tilbyr et sted å være for de som ofte faller utenfor organiserte aktiviteter på grunn av økonomi eller kulturelle barrierer. Målsettingen er å styrke sin målgruppe i forhold til identitet, selvbilde og mestring i hverdagen. I tillegg til å organisere fotballag og turneringer for gutter og jenter i flere aldersgrupper, har Sterling kulturkvelder, leksehjelp og gratisturer til ulike kulturarrangement. Nå ønsker de også å tilby musikkopplæring for ungdommene.

 

 

Kjøp billett her!