Posted on

Øyafestivalen planter eplelund på Tøyen

Tøyenparken har fått fem nye trær.

På fredag var vi oppe i Tøyenparken sammen med Bymiljøetaten og NCC og plantet ut fem epletrær i Tøyenparken.

– Epletrærne er vår gave til Tøyens befolkning og festivalens naboer. Tøyen er Oslos mest fortettede område, og det er få som har egne hager. Derfor blir de offentlige parkene ekstra viktig – og vi håper at flere parker vil bli dyrket opp med nyttevekster, frukttrær og bærbusker framover, sier miljøsjef i Øyafestivalen, Ingrid Kleiva Møller.

Øyafestivalen fikk i 2010 oppkalt en eplesort etter seg av daværende landbruks- og matminister Lars Peder Brekk. Øya-eplet ble utviklet for å være spesielt egnet til økologisk dyrking. Øyafestivalen har jobbet med økologisk mat siden 2003 og i fjor var nærmere 94% av alle råvarene vi brukte økologisk dyrket.

– Vi er opptatt av å bidra til et mer miljøvennlig jordbruk – også i byene. Vi mener det er behov for flere nyttevekster og mer matproduksjon i byen, slik at også Oslos urbane befolkning er fortrolige med jordbruk og vet hvorfor bærekraftig matproduksjon er så utrolig viktig, sier Møller.

Trærne finner dere rett nedenfor barnehagen Bellevue.

Kjøp billett her!