Posted on

Mathallen-menyen er klar

Mathallen dekker alle dine festivalmatbehov - fra kimchivafler til fish&chips.

Årets festivalmeny er endelig på plass – og vi er stolte over å ha med Mathallen som hovedsamarbeidspartner for tredje året på rad. Fra Mathallen kommer ti spennende mataktører som skal bidra til en festival det virkelig smaker fugl, fisk og grønnsaker av.

– Øyafestivalen er Norges største og viktigste musikkfestival og fortjener den beste festivalmaten. Mathallen er stolt samarbeidspartner og har i år som i fjor ambisjoner om å skape magiske matopplevelser til magiske musikkøyeblikk, sier daglig leder for Mathallen, Frode Rønne Malmo.

Mathallen byr på matopplevelser året rundt – og rundet nettopp 3 millioner besøkende. Her finner du delikatesseforretninger, kafèer og restauranter. I tillegg arrangerer Mathallen gjennom året en rekke seminarer, kurs og messer. Dette er et senter for norsk matkultur – hvor både matglade hobbykokker og kjøkkensjefer skal finne inspirasjon og dele kunnskap og erfaringer. I løpet av de to årene de har eksistert, har Vulkan-området våknet til live og blitt en helt egen bydel av restauranter, barer, kulturhus og folkeliv.

– Mathallen har lykkes i å sette matkultur på agendaen – og har vist at det er mulig å satse på gode råvarer og godt håndverk, istedenfor et ensidig fokus på pris. Matkultur handler om mer enn bare tiden du tilbringer på kjøkkenet. Det handler om godt landbruk, om god helse, om miljøvern og det å ivareta mattradisjoner innen fiske, jakt, dyrking og tilberedning. Dette er vi stolte over å ta del i og å kunne vise fram på Tøyen, sier matsjef Ingrid Kleiva Møller.
Annis pølsemakeri står for årets festivalburger etter Heston Blumenthal-oppskrift og et utvalg pølser – alt laget på pølsemakeriet deres på Ringebu. Nyåpnede Hopyard serverer California-kyllingrull og nordisk vestkystrull med fokus på gode småprodusenter. På soulfood-restauranten Smelteverket får du pulled pork BBQ-burger med kålsalat, samt sjømatsgumbo med reker, torsk og muslinger. Helt rå serverer ulike varianter av raw food, mens Vulkanfisk lager festivalfavoritten fish&chips.

Hos Creperiet får du ulike søte og salte pannekaker på fransk vis. Det nyåpnede, økologiske surdeigsbakeriet Handwerk serverer nydelige sandwicher, søte bakverk og nypresset jus. Furusetgruppen catering har sushiboks med nigiri og maki. Hitchhiker lager kimchivaffel med svineribbe eller portebellosopp fra sin nye food truck. På L`unico Street Food får du kubanske sandwicher og grillet rotgrønnsakssalat.

Det er bare å starte nedtellingen!

Kjøp billett!