Posted on

Smalhans til Øya!

Et lite stykke St. Hanshaugen på Tøyen.

På Øya ønsker vi å presentere Norges beste festivalmat. Derfor er vi stolte over å endelig kunne fortelle dere at vi i år har fått med oss bydelsspisestedet som får hele Oslo til å ønske at de bodde på St.Hanshaugen.

Begrepet smalhans oppstod i Tyskland på 1600-tallet og forbindes hovedsaklig med det å måtte klare seg med lite i trange tider. På restauranten Smalhans handler det i følge dem selv om det om å kunne bruke enkle råvarer på en god måte, å finne gamle materialer som ikke andre bruker – eller å se verdien i noe som andre ser på som verdiløst.

Rettene skifter fra dag til dag – og både japanske ramennudler, meksikansk oksetungetaco og fiskeboller i hvit saus har en like naturlig plass på menyen. På Smalhans får du fantastisk mat servert med et sprudlende overskudd og en av de mest oppfinnsomme menyene i Oslo.

– God mat er mat som er laget med god mening av gode råvarer. Vi bruker så mye økologiske varer vi kan fordi vi ønsker å spise ren mat og få til endring i folks matvaner. Samtidig smaker det bedre, sier Anders Braathen – som sammen med Tom Victor Gausdal, Stian Floer og kjøkkensjef Karla Siverts står bak restauranten.

På Øya skal de servere koreansk BBQ – med kimchi, sesongens grønnsaker, røkt svinekjøtt med Smalhans-rub og dressing. Vi gleder oss!

Kjøp billett her!