Posted on

Grønnsakenes revansj!

Øya øker vegetartilbudet på festivalen.

Nordmenn spiser kjøtt som aldri før. Faktisk har vi doblet kjøttforbruket vårt på kun femti år. Det er også dobbelt så mye kjøtt som det helsemyndighetene anbefaler oss å spise.

Vi på Øya er glade i kjøtt. Men det begynner å bli vanskelig å ikke tenke på hvor stor miljøbelastning kjøttet står for. I følge FNs landbruksorganisasjon (FAO), utgjør kjøtt- og melkeproduksjon 15% av de globale klimagassutslippene. Det er mer enn hele transportsektoren! Det betyr at som privatperson er det å redusere kjøttforbruket ditt faktisk et av de mest effektive tiltakene du kan gjøre for miljøet.

Heldigvis er det også et av de mest smakfulle tiltakene du kan gjøre! I år har vi nemlig fått inn enda flere – og enda bedre – grønnsaksretter på området. Samtidig kan du kjøpe frukt og grønt fra lokale bønder i snacksbodene våre. På matområdet kan du lære hvordan du dyrker dine egne grønnsaker, eller slå av en prat med en bonde.

Framtiden i våre hender har regnet ut at hvis alle nordmenn kutter ut kjøttet én dag i uka, så tilsvarer det å fjerne 200 000 biler fra veiene. Våre 2500 frivillige kutter derfor ut kjøtt én av festivaldagene. Bli med og spis vegetarisk én eller flere festivaldager du også!

Kjøp billett her!