Posted on

Hjelp oss å nå 100 000!

Gjennom donasjoner fra dere billettkjøpere har vi nå samlet inn over 70 000 kr til Kompass & co, og om du enda ikke har sikret deg billetter til årets festival kan du hjelpe oss å nå 100 000 kr!

Gjennom Billettservice har Øya-publikummet hatt muligheten til å donere penger til Kompass & co – en organisasjon som arbeider med å gi vanskeligstilt ungdom i Oslo arbeidstrening innen matlaging, dyrking og redesign. Pengene går i sin helhet til å sette i stand en egen matbil, som vil gi ungdommene muligheten til å servere miljøvennlig mat, både på Øyafestivalen og flere andre steder i Oslo gjennom hele året.

Forrige uke var Kompass & co-gjengen ute på Norsk Gjenvinnings bilopphøggeri på Rygge for å lete etter deler til trucken.

– I samarbeid med NG (Norsk Gjenvinning), Julius Winger og Martinuzzi industrial design jobber vi med å finne det riktige utseende på bilen. Vi ønsker at trucken skal være en blanding av gjenbruksmaterialer og kul design.  Det skal være en bil som folk snur seg etter og tenker: “Så utrolig fett! “, samtidig som de lurer på hvordan bilen egentlig er laget. Vi er enda ikke er i mål med å finne det perfekte skallet til trucken og jakten fortsetter. For akkurat som den lojale Øya-gjesten tar vi ikke til takke med hva som helst. Vi gleder oss til å vise fram resultatet i Tøyenparken i august, sier initiativtaker Sherry Hakimnejad i Kompass & co.

foto_solfrid_sande357_

Nylig ble Kompass & Co kåret til årets Game Changer av Reach for Change Norway, en organisasjon som ønsker å hjelpe individer og bedrifter som jobber for å hjelpe barn og ungdom og styrke deres rettigheter.

– Det er veldig gøy å se at så mange Øya-publikummere ønsker å støtte dette viktige arbeidet med å få ungdom i arbeid, sier Ingrid Kleiva Møller, miljøsjef i Øyafestivalen.

Om Kompass & Co

Kompass & Co sin visjon er å skape arbeidsplasser som fungerer som mestringsarenaer, der ungdom tør å satse på seg selv og ta ansvar for egen fremtid. Deres fremgangsmåte inkluderer et ungdomsprogram som har fokus på oppfølgning, der aktiviteter og opplæring skjer i workshops. Samtidig har Kompass og & Co arbeidsplasser til ungdommen, der de får lønn både under opplæring og også for arbeidet som utføres. Ungdommene tilegner seg arbeidserfaring som de kan bruke for å komme inn på arbeidsmarkedet.

Kompass & Co tilbyr cateringtjenester, egenproduserte møbler, samt driver kantine- og gartnervirksomhet. Du kan lese mer om Kompass & Co og deres andre prosjekter på deres nettsider.

Fotograf: Solfrid Sande

Kjøp billett her!