Posted on

Svenske Tove Styrke til Øyanatt

Spiller på Parkteatret torsdag 13. august. Dagen etter er kanadiske Ought bekreftet til Revolver. Billetter til begge konserter i salg nå.

Det er på tide med et nytt Øyanatt-slipp. I dag har turen kommet til svenske Tove Styrke. Du har nok hørt singelen Borderline, som ble spilt hyppig på radio i hele høst. I den hypede og globalt hyllede singelen flyter energien og aggresjonen mot patriarkatet. Feminist og superflinkis Tove Styrke slipper i juni sitt andre album Kiddo over hele verden, og andresingelen Ego, som er ute nå, vitner om at en av Sveriges mest lovende unge artister er kommet for å bli.

Med ambisjoner om å skape et mer personlig, kompromissløst og lekent album var hun fast bestemt på å bare jobbe med folk hun likte så godt at hun kunne ha «bedt de med seg hjem til jul». Blant dem finner man noen av Sveriges fremste låtskrivere og produsenter som Linnea Henriksson, Janne Kask, Johan T. Karlsson (Familjen), Calle Ask, Christian Walz og Annika Norlin. Låtene på albumet beveger seg naturlig mellom ulike genrer, men har noen fellestrekk. Den umiskjennelige energien og kombinasjonen av melankoli og eufori.

Øyanatt torsdag 13. august
TOVE STYRKE (SE)
Spillested: Parkteatret
Billettpris med/uten gyldig øyabillett: 180 / 22o kr + avgift
Kjøp billett >>>hos Billettservice<<<
Dørene åpner 22.00
Aldersgrense 18 år
—-
OUGHT for 2015 (2)
I går slapp også Revolver en konsert til Øyanatt. Det dreier seg om det kritikerroste kanadiske postpunkbandet Ought.

Ought is part of a vital and politically-engaged DIY arts community that has coalesced around one of the loft spaces at the northern limit of Montreal’s Mile End district in recent years (the same zone that incubated Constellation almost 20 years ago).
The four band members are, unsurprisingly, participants in a half-dozen other music projects. Various members have also worked with Montreal’s fearless and beloved CKUT radio and the Howl! Arts Collective.
Bergens tidende kalte albumet More Than Any Other Day for «bærekraftig postpunk», og skrev: Oughts debutalbum «More Than Any Other Day» (…) preges av en tiltalende løshet i instrumentering og låtstrukturer som kan minne om tidlig Pere Ubu eller The Fall anno «Perverted By Language», om enn rundere i kantene. Det er en plate hvor drivet er mer iørenfallende enn melodiene, og hvor Tim Beelers vokal slynges ut over disse på en måte som til tider minner påfallende om David Byrne. Og det er et godt album; aldri så likt forbildene at det blir plagsomt. Man kan naturligvis hevde at postpunk for lengst har blitt en estetisk klisjé. Men selv om dette er en plate som kunne kommet ut når som helst mellom 1979 og i dag, fremstår den som et album det er verdt å investere både tid og erfaringer i. For ikke å si en plate som krever en slik egeninnsats for virkelig å komme til sin rett.

 

Øyanatt fredag 14. august
OUGHT (CA)
Spillested: Revolver
Billettpris med/uten gyldig øyabillett: 150 / 175 kroner
Kjøp billett nå >>>hos Hoopla<<<
Dørene åpner 22.00
Aldersgrense

—–

OM ØYANATT: Øyanatt er konserter og klubbkonsepter i Oslo sentrum etter at Tøyenparken stenger 23.00. Dette er altså en glimrende mulighet til å ta med seg den gode festivalstemninga inn i byen etterpå. Øyanatt blir til i samarbeid med de beste arrangørene og klubbene i Oslo. Grunnet varierende forutsetninger og behovet for at arrangørene skal få disse konsertene/klubbkonseptene til å gå rundt, er det ikke mulig å inkludere Øyanatt i festivalpasset. Gyldig Øya-billett til den aktuelle dagen (eller ukespass) gir rabatt på Øyanatt-arrangement.

 

Kjøp billett her!