Posted on

Grønnsaker i hovedrollen – OBS! NY DATO

- Alle kan steke en hamburger. Overlat grønnsakene til de profesjonelle.

Disse ordene kommer fra Amanda Cohen, sjefskokk på en av verdens viktigste vegetarrestauranter, Michelin-stjernede Dirt Candy i New York. Cohen er en tidligere vegetarianer, men hun plages ikke så mye av hvorvidt kundene hennes til vanlig er strengt veganske eller om de trykker i seg pølser fra morgen til kveld. Cohen tilbereder sine grønnsaksretter helt uten kjøtt fordi det ifølge henne er mer interessant – og fingerslikkende godt! 

Vi mennesker har aldri i moderne tid spist så mye kjøtt. Det er skummelt – både for vår personlige helse og for planeten. Så hvorfor ikke ta kjøttdebatten ett skritt videre; det trenger ikke være enten eller – veganer eller biffantast – men hva med både og? La grønnsakene spille hovedrollen!

Øyafestivalen, ØQ og Oikos ønsker velkommen til et halvdagsseminar om grønnsaker – om hvorfor du bør velge flere grønnsaker på tallerkenen, hvordan du bruker hele dyret i matlagingen og hvordan du selv kan være med på dyrkingen.

Blant foredragsholderne er Esben Holmboe Bang fra Maaemo – den eneste norske restauranten med 2 Michelin-stjerner – og også en av de mest vegetariske restaurantene i Oslo – og Henrik J. Henriksen, matskribent og eier av Taco Republica, som er en stor tilhenger av å bruke hele dyret, og serverer byens beste taco laget på oksetunge, høne og andre uvanlige kjøttstykker.

Om seminaret
Mandag 13. april kl 11-15
Kongsgården på Bygdøy
Gratis inngang

Dette seminaret følger opp matseminaret “Det bærekraftige kjøkken” som ble holdt på Mathallen i mars i fjor. Øyafestivalen ønsker å være i front når det gjelder innovativ, variert og bærekraftig økologisk festivalmat. Med dette seminaret vil vi sørge for at våre mataktører innehar de beste forutsetningene for å bidra til dette. Vi håper også seminaret kan inspirere flere til å tenke økologisk og grønt i den daglige driften.

OBS! Begrensede plasser! Påmelding innen fredag 9. april til ingrid@oyafestivalen.com

 

 

Kjøp billett her!