Posted on

Ta sykkelen til Tøyen!

I år er det stor sannsynlighet for at du bor mindre enn 15 minutter med sykkel unna Øyafestivalen.

Selv om det er mye som gjenstår, begynner det å bli lettere å sykle i Oslo, med flere sykkelveier og parkeringsplasser. Vi håper flere benytter seg av dette og velger sykkelen til hverdagslige formål. Særlig håper vi å se flere på sykkel under årets festival!

Over 70 prosent av Øyafestivalens festivalpublikum er bosatt i Oslo, med hovedvekt i bydelene i og rundt Tøyenparken. Sykkelprosjektet i Oslo har utarbeidet sykkelhjulet, som viser at store deler publikum kan sykle til Øyafestivalen på mindre enn 15 minutter.

– En by hvor befolkningen sykler, går og reiser kollektivt, er en by med renere luft, bedre plass, hyggeligere atmosfære og en sunnere befolkning. Derfor ønsker jeg å tilrettelegge for at enda flere bruker sykkelen som transportmiddel, sier Guri Melby (V), samferdselsbyråd i Oslo.

Ny sykkelparkering i år
Med et nytt og større festivalområdet og i samarbeid med kommunen har Øyafestivalen tilrettelagt for enkel og sikker sykkelparkering. Her finner man også en selvbetjent servicestasjon.

– Vårt mål er å få flere i Oslo til å begynne å sykle. Unge voksne sykler dessverre mindre enn andre deler av befolkningen, og derfor ønsker vi å kommunisere mer med akkurat denne gruppen. Å være til stede på et arrangement som Øya gir oss muligheten til det, forklarer Rune Gjøs, direktør i Sykkelprosjektet i Oslo kommune.

Forbrukerrådet har utviklet en ny nett-tjeneste som lar deg planlegge kjappeste sykkelrute mellom to punkt. På deres nettsider kan du planlegge din foretrukne sykkelrute til Øyafestivalen i år.

Låner el-sykler
I år har Øyafestivalen inngått et samarbeid med EVO Elsykler, et norsk firma som selger elsykler for ulik bruk. Evo Elsykler stiller med 8 elsykler som Øyafestivalen kommer til å bruke i Tøyenparken. Du kan lese mer om EVO Elsykler og de ulike syklene de tilbyr på deres nettsider.

Også lett med kollektivt
Om du ikke har mulighet til å sykle er det lett å velge kollektivt når festivalen for første gang arrangeres i Tøyenparken. Tøyen T-banestasjon og Carl Berners Plass T-banestasjon ligger begge i nærheten av festivalinngangen. I tillegg går det både buss og trikk i nærheten av Tøyenparken. I samarbeid med Ruter tilbyr vi Øyakortet som kan kjøpes i Øyafestivalens akkrediteringsbod i Tøyenparken eller hos Trafikanten på Oslo S.

Du kan planlegge din raskeste kollektivrute på www.ruter.no.

Kjøp billett her!