Posted on

Oslo kommune tilbyr gratis sykkelparkering på Øya

Øyafestivalen har inngått et samarbeid med Oslo kommune, som stiller med trygg og gratis sykkelparkering for festivaldeltakerne.

Sykkelparkeringen vil ligge rett ved publikuminngangen til festivalen i Monradsgate ved Tøyenparken.

– Vi har drømt om å ha en ordentlig sykkelparkering i flere år. Med et nytt og større festivalområde og hjelp fra kommunen har vi nå endelig fått det til, sier Julie Forchhammer, miljøsjef i Øyafestivalen.

Sykkelprosjektet i Oslo kommune har ansvaret for samarbeidet med Øyafestivalen. Parkeringen vil romme sykkelstativer med nærmere 500 plasser, og være både inngjerdet og bevoktet. I tillegg stiller kommunen med en selvbetjent servicestasjon, hvor man kan pumpe luft i dekkene, justere setet, stramme en skrue, eller lignende.

– Å tilby sykkelparkering på Øya et prøveprosjekt for oss. Dersom det blir en suksess, ønsker vi å kunne gjøre det samme på andre arrangementer, sier Rune Gjøs, direktør i Sykkelprosjektet.

– Vårt mål er å få flere i Oslo til å begynne å sykle. Flere vil sykle til Øya når de vet at de har et trygt og lett tilgjengelig sted å sette sykkelen fra seg, sier Gjøs.

Under festivalen vil Sykkelprosjektet i tillegg ha en egen stand inne på festivalområdet, med blant annet sykkelkonkurranser, sykkelinspirasjon og informasjon om Oslo kommunes sykkelsatsning.

– Unge voksne sykler dessverre mindre enn andre deler av befolkningen. Derfor ønsker vi å kommunisere mer med akkurat denne gruppen. Å være til stede på et arrangement som Øya gir oss muligheten til det, påpeker sykkeldirektøren.

72 prosent av Øyas festivalpublikum er bosatt i Oslo, med hovedvekt i bydelene i og rundt Tøyenparken.

– Det tar faktisk mindre enn 15 minutter å sykle til Øya for store deler av publikum, påpeker Gjøs.

– Vi ønsker å bidra til å gjøre Oslo til en bedre by å sykle i, og har derfor valgt sykling som årets miljøtema for festivalen sykkelparkering, forteller miljøsjef Forchhammer, som håper at sykkelsamarbeidet med kommunen vil resultere i bedre sykkelparkeringsløsninger i byen på sikt.

– Og ikke minst økt sykling i Oslo resten av året, legger hun til.

Kjøp billett her!