Posted on

Øyanatt på Vulkan

Med Poliça, Clean Bandit DJ-sett, Tensnake, Moullinex og Cashmere Cat. Flere artister kommer!

Etter tre år med Øyanatt på Sukkerbiten med høy stemning og jevnt stigende publikumstilfang, følger klubbarrangørene i Smug (www.smug.no) etter Øyafestivalen og etablerer Øyanatt på Vulkan, bare åtte minutters gange fra Tøyenparken over Grünerløkka. Programmet er fordelt på tre scener, den største med kapasitet på 600 mennesker. Bookingen vil som tidligere år fokusere på aktuell, elektronisk dansemusikk, og de første artistene offentliggjøres i dag.

Med Blå og Ingensteds som nærmeste naboer ligger det an til en heftig festivaluke langs Akerselva. Billetter blir tilgjengelige på Billettservice.no og deres utsalgssteder. Øyanatt 2014 på Vulkan er et samarbeid mellom Smug.no, Eno, Trøbbelskyter og DJ-kollektivet Jungster.

Onsdag 6. august
POLIÇA (US) live
Etter utsolgt hus på Blå tidligere i vinter er Poliça tilbake i Oslo. Den amerikanske synthpop-kvintetten slapp debutalbumet Give You The Ghost i 2012, tett fulgt av Shulamith som kom i fjor. Begge skivene har mottatt strålende kritikker i Norge og USA. Poliça er aktuelle med ny EP i juni, inkludert låta Raw Exit som kan sjekkes ut her:

CLEAN BANDIT (UK) DJ-sett
Det britiske firkløveret Clean Bandit har sjarmert publikum i senk med sin herlige blanding av klassiske strykere, klubbete beats og elektroniske pop. Sommerlåta Rather Be gikk rett til topps på hitlistene i England og har blitt en storfavoritt også her i Norge. Det knyttes store forventninger til debutalbumet New Eyes som slippes i mai. Sjekk ut lyder fra Clean Bandit her:

Torsdag 7. august
TENSNAKE (DE)
Hamburg-baserte produsenten og DJen Tensnake er ensbetydende med solid, disco-orientert house og lange kvelder med eklektisk sjangerblanding og plettfri DJing. Tensnake er kanskje spesielt kjent for hiten «Coma Cat», men har også gjort fantastiske remixer for artister som Goldfrapp, Lana Del Rey og Pet Shop Boys. Tidligere i år slapp han sitt debutalbum, Glow, hvor han blandet sjangere som italodisco og house med hooks fra moderne RnB og pop. Albumet inneholdt ikke minst samarbeid med toppnanv som Nile Rodgers, Jacques Lu Cont og Jamie Lidell. Fjorårets Essential Mix for BBC viser hvilken strålende DJ Tensnake er. House med nogo attåt!
NB: Flere artister kommer!

Fredag 8. august
MOULLINEX (PT)
Portugisiske Luis Clara Gomes aka Moullinex lager elektronisk musikk i skjæringspunktet mellom elektropop, indiedans og nydisko. Debutalbumet Flora ble sluppet i 2012 og inneholder slagerne «Take My Pain Away», «Déja Vu», «To Be Clear» og «Maniac». I tillegg har Gomes mang en remix på samvittigheten, blant annet av In Flagranti, Two Door Cinema Club, Sebastien Tellier, Cut Copy, Kamp!, Gigamesh, Karin Park og ikke minst Röyksopp & Robyn-låta «Do It Again», som slippes i slutten av mai. Du kan sjekke ut Moullinex sine lyder her:
NB: Flere artister kommer!

Lørdag 9. august
CASHMERE CAT (NO)
Blant de norske DJene og produsentene som har hatt aller størst suksess internasjonalt de siste finner man naturligvis Magnus A. Høiberg, bedre kjent under artistnavnet Cashmere Cat. Fra remixer av artister som Lana Del Rey og Miguel, til produksjonarbeid for en rapper som Ludacris og ikke minst hans egen EP «Wedding Bells» har de siste par tre årene bydd på en veritabel opptur for 26-åringen fra Halden. Nå bor og arbeider katten på Manhattan, der han arbeider med artister som Maroon 5 og Wiz Khalifa, og han er kanskje den mest etterspurte liveartisten og DJen Norge har om dagen. Cashmere Cat har ikke spilt i gamlelandet på veldig lenge, så dette er virkelig en kveld å se frem til. Hør Casmere Cat’s unike sound her:
NB: Flere artister kommer!

OM ØYANATT: Øyanatt er konserter og klubbkonsepter rundt omkring i Oslo sentrum etter at Tøyenparken stenger 23.00. Dette er altså en glimrende mulighet til å ta med seg den gode festivalstemninga inn i byen etterpå. Øyanatt lages i samarbeid med de beste arrangørene og klubbene i Oslo. Grunnet varierende forutsetninger og behovet for at arrangørene skal få disse konsertene/klubbkonseptene til å gå rundt på egenhånd, gjør det ikke mulig å inkludere Øyanatt i festivalpasset. Gyldig Øya-billett til den aktuelle dagen (evt ukespass) gir rabatt på Øyanatt-arrangement.

Kjøp billett her!