Posted on

Camp Indie fredag 16. mai

Betal hva du vil til 12 band fredag 16 mai

Øyafestivalen presenterer CAMP INDIE 16. mai, på Rockefeller: bestem prisen sjøl

Det har de siste årene blitt en finfin tradisjon å starte nasjonaldagsfeiringa kvelden før på Rockefeller med Camp Indie. Her spiller tolv av landets mest fremadstormende band, på Øyafestivalens minifestival for ny norsk musikk. Det blir tre scener, tolv konserter, mye folk, god stemning og tettpakka med musikkmoro. Du får mulighet til å betale det du har lyst til de banda du liker best. Dette blir en helaften uten sammenligning og den beste oppvarmingen til nasjonaldagen. Kom tidlig, bli til seint og opplev norsk pop og rocks herlige hemmeligheter, for en pris du bestemmer helt sjøl. Fredag 16. mai blir vårens fineste musikkfest med masse ny godlyd.

Årets program består av navn som allerede er i ferd med å ta de første viktige trinna opp karrierestigen og spennende musikere som akkurat er på vei ut av startgropa. Stilmessig er variasjonen stor, fra fengende pop til heftig punk til deilig rnb… og masse mer. I år kan du få med deg alle disse:

Bow To Each Other / Broen / Comet Kid / Fredfades & Ivan Ave / Girl Army / Kari Harneshaug / Daniel Kvammen / Arshad  Maimouni / No. 4 / Psyence Fiction / Shevils / Tombstones

Camp Indie har de siste åra vært svært godt besøkt. Om du er nervøs for om du kommer inn eller ikke, kan du snart sikre deg plass. Et lite antall billetterer lagt ut i forhåndssalg hos Billettservice. Se her

SPILLEPLAN PÅ ROCKEFELLER – CAMP INDIE 16. MAI
Hovedscene
24.00 – Comet Kid
23.00 – Bow To Each Other
22.00 – Psyence Fiction
21.00 – Daniel Kvammen

Annex
23.30 – Shevils
22.30 – Girl Army
21.30 – Tombstones
20.30 – Kari Harneshaug

Lounge
23.30 – Fredfades & Ivan Ave
22.30 – Arshad Maimouni
21.30 – Broen
20.30 – No. 4

Her er noen av artistene som tidligere har spilt på Camp Indie: Team Me / Envy / Oslo Ess / Kaveh / Atlanter / Death By Unga Bunga / Heyerdahl / Ingeborg Selnes / Jens Carelius / Silver / Thea & The Wild / Kaja Gunnufsen / Lucy Swann / Altaar / Sweden / Casa Murilo / Highasakite / The Little Hands Of Asphalt / Nils Bech / Proviant Audio / The Captain & Me / Lama / Mhoo / Bendik / Einar Stray / Le Corbeau / Dark Times / Ine Hoem

OM ÅRETS ARTISTER

BOW TO EACH OTHER
Bow To Each Other har sterke melodier, en slags nordisk kjølighet og et lett preg av 80-talls synth. I januar ga de ut debutalbumet The Urge Drums, på alltid like kvalitetsbevisste Jansen Plateproduksjon. Skiva er kledelig produsert av sjølveste Susanne Sundfør. VG påsto ved plateutgivelsen at «både tekster og låtmateriale er så forseggjorte, jentenes vokal så gripende, at de fremstår som et viktig tilskudd».
www.facebook.com/bowtoeachother

BROEN
Broens musikk består av dynamisk og vågal idérikdom som både utfordrer og underholder. Øret fester seg straks til den fengende overflaten, men som i havet finnes det mange flere lag å dykke i. Hip-hop, spoken word, surf og vest-afrikanske rytmer multipliseres med samfunnskritiske tekster, og summen blir noe helt annet enn forventet, den kan ikke beskrives på noe fornuftig måte, den må bare oppleves.
https://www.facebook.com/broenband

COMET KID
Comet Kid er et utrolig bra og sjarmerende band, og guttene høster jublende applaus fra første låt på konsertene sine. De varmer etterhvert hjerte med sine umiddelbart fengende låter, som høres ut som en elegant og kanskje til og med unorsk blanding av soul, folk og pop. Bandet byr alltid på seg seg selv fra scenen og leverer personlighet og stemning av det sjeldne slaget.  24. januar gav de ut sitt etterlengtede debutalbum som har fått tittelen ”Roots” som førte til flotte anmeldelser.
https://www.facebook.com/cometkidband?fref=ts

FREDFADES & IVAN AVE
Fredfades & Ivan Ave er i vår aktuelle med deres nye Breathe EP, sluppet på vinyl av engelske King Underground. Prosjektet har fått terningkast 5 av bl.a. VG, Natt og Dag, P3!
Fred og Ivan lager den musikken de har lyst å høre på selv, med inspirasjon fra jazz, soul og eldre hip-hop. På scena spiller de til fest sammen med trommis Bendik Hovik Kjeldsberg.
http://ivanaverage.bandcamp.com/

GIRL ARMY
Girl Army er Sondre Haug’s (ex-Social Suicide) nye band siden avgangen fra SS etter førstealbummet og har Kjetil G Haarr (Fjorden Baby), Yngve Andersen (Blood Command, Jeroan Drive), Bjarte Haugland (Social Suicide, OGAH) og Sigurd Haakaas (Blood Command, Jeroan Drive) i ryggen. Nuff said
https://www.facebook.com/girlarmyband

KARI HARNESHAUG
Kari Harneshaug ga i 2012 ut sin kritikerroste debutplate Early Morning Memories, som blant annet fikk The Guardian til å falle pladask. Høsten 2013 gav hun ut sitt andre album, 7th Day Saviour, som Adressa omtalte som en «bunnsolid oppfølger» og «en av årets beste plater». Kari Harneshaug holder til i alternativ rock-sjangeren og blir stadig omtalt som Norges PJ Harvey. Denne våren har hun vært på norgesturné. I tillegg har hun også startet en ny skriveperiode der materialet til plate nr 3 tar form!
http://urort.p3.no/#!/Band/kariharneshaug1

DANIEL KVAMMEN
Høsten 2013 var det omtrent ingen som hadde hørt om Daniel Kvammen. Men så ga han ut sin debutsingle Ingen Vega Utanom, og ballen begynte å rulle. Med forbilder som Neil Young, Bob Hund og Stein Torleif Bjella, inviterer Daniel publikum inn i finurlige tekster som veksler mellom mørke og lyse historier. Med fokus på det nære ser Kvammen på verden med et skråblikk, noe som innebærer en god dose sjeleliv som ammunisjon.
https://www.facebook.com/dkvammen

ARSHAD MAIMOUNI
Unggutten fra Grønland har seilet opp som et friskt pust i en ellers nærmest ikke-eksisterende norsk RnB-scene. I fjor debuterte den nå 20 år gamle Oslo-gutten med Definere Meg. Singelen gikk rett inn på P3 sine spillelister, og ble like gjerne værende i hele 32 uker(!). Samme kanal kåret låten til en av de beste låtene fra hele 2013, og har omtalt Arshad som lyden av 2014. Hans nyeste singel Valuta, Glitter & Gull er også inne på spillelistene til radiokanalen. Han startet sin musikalske karriere sammen med bestekompisen Kaveh og er nå er klar for å presentere seg og slipper sin debut i form av minialbumet Verdi(er) før sommeren. Utgivelsen blir en sjelfull introduksjon i verden sett gjennom øynene på en ung representant for det nye Norge.
https://www.facebook.com/ArshadMaimouniMusikk

NO. 4
Emilie Christensen, Ingeborg Marie Mohn og Julia Witek har eksistert som band siden Emilie og Ingeborg skrev de første låtene sammen på interrail i 2007. Siden da har bandet gjennomgått de fleste faser hva gjelder inspirasjonskilder, lydbilde og bandnavn. Nå relanserer oslojentene bandet under navnet No. 4 og videreutvikler deres unike blanding av visesang, pop, jazz og rnb.
https://www.facebook.com/no4band

PSYENCE FICTION
Psyence Fiction (tidl. iampsyencefiction) har blitt et hett navn i norsk musikkliv etter slippet av deres selvtitulerte EP høsten 2013. Den førte til by:Larm-booking, hvor de imponerte anmeldere og publikum med sin storslagne blanding av amerikana, indie og rock. Fra å være låtskriver Aleksander Johansens soloprosjekt og hjertebarn, har Psyence Fiction utviklet seg til å bli et av hovedstadens mest spennende bandprosjekter.
https://www.facebook.com/psyencefictionband?fref=ts

SHEVILS
«Shevils kan med trygghet beskrives som det beste hardcorebandet i Oslo for tiden noe de så til de grader har demonstrert på livefronten i Oslo den siste tiden for ikke å snakke om fjorårets kremalbum Lost in Tartarus som nesten utelukkende trillet 6’ere og 5’ere på terningene rundt om i inn- og utland». – Sten Ove Toft
Shevils blander skandinavisk hardcore med amerikansk hardrock, norsk jazz og litt indie.
http://shevils.com/

TOMBSTONES
«Tombstones er nærmest som en bærebjelke å regne når det kommer til norsk doom. Tombstones er seige og tunge som bly. På de lengste partiene, for ikke å snakke om hele låter, så høres det ut som om helvete skal revne». Slik beskriver Metal Hammer Tombstones etter deres siste liveopptreden på BLÅ i Oslo. Denne gangen var det som support for Corrosion of Conformity. Tidligere har Tombstones delt scene med Ufomammut, St.Vitus, Nebula, Witchcraft m.fl, og i påsken legger de ut på en Skandinavia-turne sammen med japanske Church of Misery. I oktober 2013 ble Red Skies and Dead Eyes sluppet. Det figurerte på flere årsbeste-lister, og høstet svært gode kritikker.
https://www.facebook.com/tombstonesoslo

foto: Jørn Veberg (Shevils), Anne Valeur (Psyence Fiction), Nino Minic (Arshad Maimouni), Signe Luksengard (Daniel Kvammen)

iampsyencefiction_4_blå (2) anne valeur crop
tombstones crop
Shevils_Promo_Photo_Jørn_Veberg-7 (2) crop
Fred Fades-Ivan Ave_Betong_©JMS_01 crop
broen crop
kvammen Signe luksengard crop
bow to crop
kariharneshaug_bw_cua (2) crop
arshad4 Foto Nino Minic (2) crop
no 4 crop
girlarmypromo1 (2) crop
camp indie poster 14
Kjøp billett!