Posted on

93%

Årets Øya var 93% økologisk!

Publikum, frivillige og artister spiste 35 tonn økologisk mat på årets festival! 93 prosent av all maten vi serverte var økologisk. Det er vi stolte av!

Debio – godkjenningsorganet for økologisk mat, har revidert festivalen for i år – og tallene er klare: 93% av alle matvarer som ble servert på Øyafestivalen i år, var økologiske. Det betyr at vi klarte gullmerkekravet, hvor over 90 prosent av maten skal være økologisk, med god margin.

– Vi er veldig stolte over innsatsen fra vår cateringavdeling og alle restaurantene, som har servert så mye god og bærekraftig mat til alle artister, frivillige og publikummere, sier Ingrid Kleiva Møller, matansvarlig for Øyafestivalen.

På årets festival ble det servert rundt 35 tonn med økologisk mat totalt.

Årets publikumsundersøkelse viser følgende om mat:

– Andelen publikummere som er ganske eller svært positiv til kvaliteten på maten, har gått opp fra 70% i fjor – til 85% i år!
– Andelen vegetarianere, veganere eller andre som ikke spiser kjøtt, er ca. 8 %. 12 % regner seg selv som økologisk orientert.
– Det er de yngste publikummerne (de under 25 år) som i størst grad er opptatt av økologisk mat og vegetarmat.
– Menn er overrepresentert i gruppen som oppgir at de «spiser alt».
– Rødt-velgere og MDG-velgere er de som er mest opptatt av at maten deres skal være økologisk eller uten kjøtt.

Øyafestivalen ønsket å forbedre mattilbudet og har gjort endel endringer i år.

– Vi er derfor ekstra fornøyde med at dere likte det! Mathallen var ny hovedsamarbeidspartner og fikk dermed hevet og utvidet mattilbudet på festivalen. I tillegg hadde vi mange nye restauranter med oss i år, vi fikk vår aller første veggisbod og også en egen veganerbod. I tillegg til å bruke økologiske råvarer, er å redusere kjøttmengden et viktig miljøtiltak for oss, sier Ingrid Kleiva Møller.

Øya samarbeidet i år med en av verdens ytterst få heløkologiske restauranter, som i tillegg er tildelt to Michelin-stjerner – Maaemo. Sammen med artisten Lindstrøm og Food Studio presenterte de en enestående lunsj for tredve heldige publikummere på festivalen. Øverst på denne sida finner du en video fra arrangementet.

Det er spesielt gøy å kunne presentere disse tallene denne uka, under ØKOSLO – en hel uke i økologiens tegn som feires over hele hovedstaden. Vi ønsker dere en god økologisk uke og gleder oss til å lage økologisk mat på Tøyen til neste år!

 

Kjøp billett her!