Posted on

Reis miljøvennlig til Øya!

I samarbeid med Ruter og Ants har det aldri vært lettere å reise miljøvennlig til Øya.

I samarbeid med Ruter og Ants har det aldri vært lettere å reise miljøvennlig til Øya.

 – Øya ligger sentralt plassert i Oslo og uten egne parkeringsplasser er det ingen grunn til ikke å gå, sykle eller reise kollektivt til festivalen, sier Julie Forchhammer, miljøsjef i Øyafestivalen.

 

Reis billig med Øyakortet

I år som tidligere tilbyr vi i samarbeid med Ruter et eget kollektivkort – Øyakortet – som er gyldig på buss, trikk og t-bane innenfor sone 1 i perioden 6-10. august. Reisekortet koster 100 kroner og kan kjøpes på Ruters kundesenter på Jernbanetorget eller på Øyafestivalens stand på Youngstorget. Kortet er kun gyldig med festivalbillett.

 

– Vi håper flest mulig tar i bruk bena eller kjører miljøvennlig når de skal til festivalområdet. Med Øyakortet er det rimelig å reise kollektivt gjennom hele festivalperioden, sier Forchhammer.

 

Miljøvennlig til Oslo

Dersom du reiser inn til Oslo for å delta på festivalen oppfordrer vi deg til å benytte deg av kollektivtrafikk eller dele benytte deg av bildelingstjenesten Ants.

På nettsidene til Ants kan du søke etter personer som skal kjøre til Oslo, eller du kan selv legge inn din tur til Oslo slik at andre kan sitte på med deg.

 

Planlegg reisen din på nett

Du kan benytte deg av nettsidene til Ruter og Ants for å planlegge reisen din til Øyafestivalen.

På Ruters reiseplanlegger kan du søke på Middelalderparken i til-feltet og finne ut hvordan du enklest kan reise kollektivt til festivalområdet.
https://reiseplanlegger.ruter.no/

 

På Ants sine nettsider kan du søke etter ledige bilseter på vei til Oslo eller legge inn din egen rute. http://joinants.com/

Mer miljøvennlig festival

Øyafestivalen jobber hele tiden for å bli en mer miljøvennlig festival og transport er en viktig del i dette arbeidet. De siste årene har festivalen tatt i bruk flere lavutslippsbiler for intern transport og fokusert på mer samkjøring.

 

Publikum har også bidratt til å redusere utslippene fra transport. Ifølge vår publikumsundersøkelse valgte 96 prosent av publikum og enten ta kollektivtrafikk, sykle eller ta beina fatt til og fra festivalen.

foto Pål Nordseth

Kjøp billett her!