Posted on

Økopionerer på Øya!

Smak de ærligste fiskeburgerne og pølsene i byen.

Smak de ærligste fiskeburgerne og pølsene i byen. 

Kolonihagen har vært med oss siden 2005 og er pionerer innen økologisk matservering i Oslo. De har holdt på siden 2004 – og har nå et økologisk bakeri, en restaurant på Frogner, snart en til på Grünerløkka og en abonnementstjeneste på økologisk mat levert på døra. Gründer Jon-Frede Engdahl står også bak suksesshistorien Maaemo, og har fingrene i en rekke økologiske matprosjekter. Siden de åpnet den første restauranten på Frogner, har Kolonihagen vært helt dediktert til rene råvarer, eller som de sier det selv: ren lidenskap.

Katrine Engdahl er økonomiansvarlig og økologiengasjert.

–  For oss har økologi vært det naturlige valget siden vi etablerte Kolonihagen. Det handler om å skape en mindre belastning på miljøet og å velge de beste råvarene. De beste råvarene har fått vokse i naturlig tempo uten bruk av kunstgjødsel. Når vi velger økologisk, vet vi i tillegg at dyrene har hatt det bra, og da blir valget mellom økologiske og konvensjonelle råvarer veldig enkelt, sier Katrine.

De merker en tydelig utvikling fra da de startet opp i 2004.

– Forbrukerne blir stadig mer bevisste, og forbruket av økologisk mat stiger. Men dessverre henger de store matvaregigantene langt etter, og det er også liten politisk vilje å spore.

Øyafestivalen er stolte over å ha dem med for åttende året på rad, og vi gleder oss til å prøve årets meny: Kolonihagens egne fiskeburgere og hjemmelagede pølser i brød.

Kolonihagen kan hjelpe deg til å spise økologisk også utenfor Øyafestivalen. I tillegg til sine abonnementsordninger på økovarer, lager de hver uke middagskasser med alt du trenger til å lage økologiske middagsretter i din hektiske hverdag. Øverst ser du hvordan.

 

 

Kjøp billett her!