Posted on

Øyafestivalen scorer miljøhattrick

For tredje år på rad har Øyafestivalen fått utmerkelse fra The Greener Festival Award for vårt miljøarbeid. The Greener Festival Award deles ut i fire kategorier, hvor "outstanding", som Øya har mottatt, er den høyeste utmerkelsen. - Festivalen og våre samarbeidspartnere har jobbet hardt i mange år for å bli en grønnere og stadig mer miljøansvarlig festival. Å toppe en kåring som dette er både utrolig hyggelig og en viktig pådriver for å gjøre oss enda bedre, uttaler Stein Arne Blomseth, daglig leder for Øyafestivalen.

A Greener Festival Award er en internasjonal anerkjent merkeordning for miljøbevisste festivaler i Europa, Australia, USA og Canada. Festivalene søker årlig om å bli vurdert og fyller ut informasjon på 53 ulike punkter om blant annet: miljøpolitikk, transport, avfallshåndtering, gjenvinning, energibruk, støy, etiske retningslinjer og miljøvern. Øyafestivalen er en av 12 festivaler som har blitt tildelt ordningens høyeste utnevnelse «outstanding».

Øyafestivalen er den eneste norske festivalen blant årets vinnere.

Pressemelding og mer ifnformasjon om kåringen: http://www.agreenerfestival.com/

Øyafestivalens miljøsamarbeidspartnere: Natur & Ungdom, Miljømerket Svanen, Grønt Punkt, Hafslund, Retura, Oikos.

Kjøp billett her!