Posted on

GJENBRUK: Nye Øya-møbler av gamle bannere

Som en del av årets områdedesign og profilering på Øyafestivalen er temaet gjenbruk satt i system. Gamle festivalbannere har fått nytt liv som sittemøbler, kunstinstallasjoner, dekor og blomsterkasser. Hvorfor kaste når man kan gi noe nytt liv?

*Redesign – gjenbruk av festivalbannere*
På Øyafestivalen kan publikum sitte ekstra komfortabelt ute på Odden. Der vil man kunne se og bruke årets kunst- og designprosjekt. I tillegg til fjorårets tetrisinnspirerte sitteinnstallasjon, vil det nå være mulig å kaste seg ned i en deilig sittesekk, en sittekube eller en sittebanan. Alle disse vil være en liten bit av Øya-historien, samtidig som de er miljøvennlige.

Prosjektet har gått ut på å lage sittemøbler som passer til festivalen av tidligere festivalbannere. Øya har vært flinke til å lage fine bannere og vi så ingen grunn til å kaste dem når de er utdaterte. Hvorfor skulle de bli avfall, når vi kunne lage noe nytt? Alle møbler er laget slik at avfallsmengden skulle bli så liten som mulig. Hver centimeter av de gamle bannerne er brukt. De er fylt med gjenbrukt materiale og har blitt sydd av der fantastiske frivillige i Øyas dekorgruppe. Fretex har gitt oss dyner og puter, som brukes til fyll.

Nyt sola og musikken i et møbel som passer perfekt inn i Øyas ønsker om gjenbruk og miljøbevisst festival. Ha en fin festival

_Ulrika Westergren
Redesign/gjennbruk_

Kjøp billett her!