Posted on

Øya handler grønt

Øyafestivalen har en skarp miljøprofil. Grønne vyer kan alle ha, men Øya omsetter dem også til handling: Festvalen kjøper konsekvent inn miljømerkete varer og tjenester der det er mulig.Det meste av papiret du kommer i kontakt med på Øya, er svanemerket – både festivalavisa og andre trykksaker, servietter og dopapir. Svanemerka papir kommer fra bærekraftig drevet skog, er produsert på mest mulig energieffektiv måte, og med lite bruk av kjemikalier. Også når det gjelder innkjøp av såpe og maling til festivalområdet har Øya valgt å handle svanemerka.

– Det er flott at Øya lar det sterke miljøengasjementet prege innkjøpspolitikken til festivalen, sier Alvhild Hedstein, direktør i Miljømerking. – Jeg har alltid tenkt at interesse for musikk og miljø går godt sammen: Begge deler minner oss om at vi har så mye å ta vare på her i verden, smiler Hedstein.

Øya-festivalen er med i Svanens innkjøperklubb , et ressursnettverk som støtter de som vil sette grønne vyer ut i livet.

Kjøp billett her!