Posted on

Øya vant internasjonal miljøpris

Denne uka mottok Øyafestivalen den prestisjefylte internasjonale miljøprisen Greener Festival Award for 2009. Prisen deles ut på bakgrunn av festivalens hensyn til utslipp av klimagasser, transportløsninger, avfallshåndtering, gjenvinning, resursbruk i administrasjon og flere andre miljøtiltak i planlegging eller under avvikling. Øyafestivalen er den eneste skandinaviske festivalen på lista.

Denne uka mottok Øyafestivalen den prestisjefylte internasjonale miljøprisen Greener Festival Award for 2009. Prisen deles ut på bakgrunn av festivalens hensyn til utslipp av klimagasser, transportløsninger, avfallshåndtering, gjenvinning, resursbruk i administrasjon og flere andre miljøtiltak i planlegging eller under avvikling. Øyafestivalen er den eneste skandinaviske festivalen på lista.

Se hele oversikten her

19. november skal en av prisvinnerne motta en spesiell pris under UK Festival Awards. Blant de andre som i 2009 har fått utmerkelsen er store og meget anerkjente britiske festivaler som Bestival, Glastonbury, Sonisphere, Summer Sundae Weekender og T in the Park.

Selve prisen er laget av gjenvunnede plastflasker, CDer og gummistøvler, og kan ses i bilde under.

Øyafestivalens miljøsjef Linnea Svensson sier følgende om tildelingen:
– Dette er en kjempehyggelig anerkjennelse av arbeidet vi har gjort og en stor inspirasjon til videre satsing på miljøarbeidet vårt. Miljøsatsing er jo ikke noe man blir ferdig med og i år hadde vi 76 % bærekraftig energi på Øya og sendte våre sjåfører på økokjøringskurs, noe som samlet reduserte utslippene våre betraktelig. Motivasjonen er på topp for å planlegge og gjennomføre gode miljøtiltak i forbindelse med Øyafestivalen 2010.

I tillegg til dette fikk Øya i sommer Green n Cleen Award, som betyr at vi regnes som en av de mest miljøvennlige musikkfestivalene i Europa.

Kjøp billett her!