Vi er kresne i forhold til hvilke band vi booker til festivalen – og det samme gjelder hvilke restauranter vi har med oss. Hos oss får du Norges beste – og mest miljøvennlige – festivalmat. I 2015 serverte vi over 35 tonn økologiske råvarer til publikum, frivillige og artister. Dette utgjorde nærmere 96% av alle råvarene som ble brukt. Vi mener at kun naturlige råvarer fra et bærekraftig jordbruk er godt nok for vårt publikum.

Vi er opptatt av å ta vare på miljøet, og mener økologisk matproduksjon er en naturlig del av en bærekraftig framtid. Velger du økologisk, velger du bort kunstige tilsetningsstoffer, sprøytemidler og industridyrehold. Samtidig sier du ja til renere og sunnere matvarer, bedre dyrevelferd, et større biologiskmangfold og mindre miljøfiendtlige utslipp. I tillegg smaker maten mye bedre.

Derfor får vi hjelp av våre gode venner i Oikos – fellesorganisasjonen for økologisk produksjon og forbruk – til å finne gode og lokale leverandører – og har siden 2003 jobbet med kontrollorganet Debio. I 2013 ble vi den første festivalen i Norge som mottok gullmerket i økologisk matservering – som betyr at over 90% av alle råvarene vi bruker er økologiske. I 2015 var 96 prosent av råvarene på Øya økologiske. Dette mettet 500 artister, 2 200 frivillige og over 70 000 publikummere. I tillegg ble det servert økologisk kaffe, øl, vin og mineralvann på området.

I tillegg samarbeider vi med ØQ, et nasjonalt forgangsfylkeprosjekt. Prosjekt har som mål om å bidra til at 15 prosent eller mer av mat som forbrukes i offentlige og private storkjøkken skal være økologisk innen 2020. Samarbeidet går på tvers av fylkene Oslo, Akershus og Østfold. Øya har sammen med ØQ et ønske om sette fokus på økt forbruk av økologiske produkter.

Bli en del av klimaløsningen – spis økologisk!

Her er årets meny:

Annis Pølsemakeri tilbyr pølser og spekemat av beste kvalitet. Aymara (kun fredag) presenterer den japansk-peruvianske vinnerretten fra vår vegetarkonkurranse i vår. Coop Mega tar med seg sine to superpopulære vegetarburgere – en rød burger av rødbeter og en grønn burger av aspargesbønner og erter. Duggurd serverer sin helt egen «duggbabb». Funky Fresh Foods byr på veganske sandwicher og sin versjon av bahn-mi. Go’grillaserverer den uruguayanske nasjonalretten chivito-sandwich, med byens beste søtpotetfries. Hagen er et grønt matkonsept fra Trondheim og serverer sin bestselgende falafelrull. Handwerk kommer til Øya med ulike surdeigssandwicher og nystekt surdeigsbakst. Hitchhiker serverer ostevaffel med chipotle-coleslaw – med og uten bacon. Isrosa tilfredsstiller alle dine behov innen økologisk iskrem. Kamai tar med sine gatematfavoritter; maki-wraps og ricebowl med kjøtt eller grønnsaker. Kolonihagen stiller med økologisk pizza fra eget bakeri på Lilleborg i Oslo, håndlaget på urkorn. Kompass & co har børstet støvet av den opprinnelige, norske gatematen: Den bakte poteten – i tre varianter. Kulinarisk Akademi (KA) står for maten på gjesteområdet. Lysklæt serverer sin berømte festivalburger hvor alle ingrediensene er dyrket på gården. Menyen til Oslo Fish’n’chips består av akkurat det navnet hentyder, med spennende vri. Piscoteket serverer sin fantastiske ceviche og quinoa. På pinne byr på skikkelig god, håndlaget is. Ragnalokk serverer sveler med svin og fruktsalsa, samt kokoscurry med linser. Smalhans byr på BBQ-porcetta (eller portebellosopp) i surdeigsbrød med kålslaw og kimchidressing. Solberg & Hansen serverer biodynamisk og økologisk kaffe. Taco República serverer ulike tacos, tostada de frijol og meksikansk knutekålsnacks. Texas Barbecue Café serverer brisket og vegetarretten chili sin carne. Tine Rømme serverer retter som Himmelsk Hanoi, Spicy Sydney, Aussie Veggie og Max Mexico – med valgfri rømmedip.