Vi er kresne når vi booker band til festivalen – og det samme gjelder hvilke restauranter vi har med oss. Hos oss får du Norges beste – og mest miljøvennlige – festivalmat. I 2016 serverte vi over 35 tonn økologiske råvarer til publikum, frivillige og artister. Dette utgjorde nærmere 94% av alle råvarene som ble brukt. Vi mener at kun naturlige råvarer fra et bærekraftig jordbruk er godt nok for vårt publikum. I tillegg har vi mye kjøttfri mat på festivalen, vi jobber med lokale bønder for å få kortreiste og sesongbaserte råvarer, vi jobber med å begrenset matsvinnet – og vi styrer unna opplagte klimaverstinger som palmeolje og scampi. 

Vi er opptatt av å ta vare på miljøet, og mener økologisk matproduksjon er en naturlig del av en bærekraftig framtid. Velger du økologisk, velger du bort kunstige tilsetningsstoffer, sprøytemidler, industridyrehold og kraftfór produsert på soya fra regnskogen. Samtidig sier du ja til renere og sunnere matvarer, bedre dyrevelferd, et større biologisk mangfold og mindre miljøfiendtlige utslipp. 

Derfor får vi hjelp av våre gode venner i Oikos – fellesorganisasjonen for økologisk produksjon og forbruk – og ØQ – til å finne gode og lokale leverandører – og har siden 2003 jobbet med kontrollorganet Debio. I 2013 ble vi den første festivalen i Norge som mottok gullmerket i økologisk matservering – som betyr at over 90% av alle råvarene vi bruker er økologiske. Dette metter rundt 500 artister, 2 600 frivillige og over 70 000 publikummere. I tillegg ble det servert økologisk kaffe, øl, vin og mineralvann på området.

Lyst til å servere mat på Øyafestivalen?
Vi er på jakt etter mataktører som deler våre verdier på matfronten – som har erfaring med økologisk mat, lager grønnsaksfokuserte retter og ikke minst; Som kan lage Norges beste, mest vann-i-munnen-framkallende festivalmat! Vi får inn hundrevis av søknader i året, og har kun 25 plasser, så ta kontakt med vår mat- og miljøsjef i løpet av høsten/vinteren, skriv kort om dere selv, maten dere ønsker å servere og deres forhold til mat og bærekraft – og dere hører fra oss i løpet av januar-februar.