Øyafestivalen 2017 finner sted i Tøyenparken og ved områdene på andre siden av Finnmarkgata i uke 32, med konserter i perioden onsdag 9. t.o.m. lørdag 12. august. I dagene før og etter arbeider vi med å gjøre klar og rydde ned festivalområdet. Den totale arbeidsperioden vil bli fra 31. juli til 16. august.

Se link til kart nederst.

Vi beklager de ulemper avgrensning av områdene medfører. Stengingen gjøres av sikkerhetshensyn – parken er anleggsområde i riggeperiodene og det kjøres utstyr rundt på gangveiene. Vi vil holde den øverste gangveien gjennom parken åpen så mye som mulig. Det følger et kart med dette skrivet, som viser alternative ruter gjennom og rundt parken.

Oslo kommune stenger Finnmarkgata for vanlig biltrafikk i sommermånedene, som vanlig. Under festivaluka, fra og med mandag 7. august til og med 15. august, vil det være omkjøring for 20-bussen. Følg med på Ruter.no for mer info.

FRAMKOMMELIGHET
Gangveien oppe på platået som går fra Tøyenbadet til Ensjøveien bussholdeplass vil være åpen med unntak av under festivalen, da den stenges kl 11-24. Se vedlagte kart.

Monrads gate, som går langs gjerdet til Botanisk hage, vil være åpen for fotgjengere/syklister under hele festivalen. Gata er sperret, som normalt, for kjøretøy ved hjørnet av Sofiemo borettslag.

TØYENBADET
Innebassengene er åpne i hele perioden som vanlig. Utebassengene vil være stengt fra fredag 4. august til og med mandag 14. august.

LYD
Konsertene under Øyafestivalen vil selvsagt medføre lyd i nærliggende områder. Festivalen vil foregå onsdag 9. t.o.m. lørdag 12. august. Portene åpner kl. 13 (fra kl. 12 lørdag), med konserter fra kl. 14 (fra kl. 13 lørdag). Konsertene avsluttes senest kl. 23 alle dager. Det kan være noe lyd i forbindelse med forberedelser til konsertene tidligere på dagen. Også i arbeidsperioder før, under og etter vil det være noe lyd.

Vi skal fortsette å ha høyt fokus på å unngå arbeidsstøy mellom kl. 23 og kl. 07.

LOKALE SAMARBEID
Tøyen og områdene rundt er inne i en spennende utvikling som vi håper og tror at Øyafestivalen kan bidra positivt til. Billettkjøperne våre var i fjor med på å finansiere et nytt musikkrom til fritidsklubben STERLING FOR INKLUDERING OG INTEGRERING på Tøyen. Året før finansierte de en foodtruck for KOMPASS & CO, som gir arbeidstrening til vanskeligstilt ungdom gjennom matlaging, redesign og dyrking av mat. Kompass & Co vil også i år severe mat på festivalen, og den gode dialogen med Sterling fortsetter.

I år vil vi sammen med disse to lokale samarbeidspartnerne starte en lokal hospitantordning, hvor festivalnysgjerrig og lærelysten ungdom skal få lære om festivaldrift i teori og praksis. Et av målene med dette er å få enda flere lokale krefter inn i organisasjonen vår.

I år som i fjor samarbeider vi med TØYENRAVNENE. De går runder i nærområdet på kveldstid under festivalen. Om noen naboer ønsker å være med eller finne mer informasjon om Tøyenravnene, se www.facebook.com/toyenravnene.

Samtidig fortsetter vi den gode dialogen med Munchmuseet og Tøyenbadet, samt styrke samarbeidet med Botanisk hage. Vi blir glade for alle tips dere måtte ha til ulike prosjekter Øyafestivalen kan bidra til i lokalmiljøet.
HVORDAN KONTAKTE OSS
Nabokontakten vil, som i fjor, være tilgjengelig for borettslagenes ledelse underveis. Vår nabokontakt nås lettest på nabo@oyafestivalen.com. Vi vil helst ha henvendelser på epost, da det er lettere å videresende til de avdelingene i vår organisasjon som best svarer på spørsmålene.

I festivaluka vil nabokontakten også kunne nås på telefon – 902 42 196. Om du sender en SMS hit, vil vi kontakte deg så fort vi har anledning.

Her kan du se kart med alternative ruter rundt festivalområdet i arbeidsperioden.

KART 17