INFO TIL NABOER

Øyafestivalen 2017 finner sted i Tøyenparken og ved områdene på andre siden av Finnmarkgata i uke 32, med konserter i perioden onsdag 9. t.o.m. lørdag 12. august. I dagene før og etter arbeider vi med å gjøre klar og rydde ned festivalområdet. Den totale arbeidsperioden vil bli fra 31. juli til 16. august.

Vi beklager de ulemper avgrensning av områdene medfører. Stengingen gjøres av sikkerhetshensyn – parken er anleggsområde i riggeperiodene og det kjøres utstyr rundt på gangveiene. Vi vil holde den øverste gangveien gjennom parken åpen så mye som mulig.

FRAMKOMMELIGHET – FOTGJENGERE & SYKLISTER

Her kan du se kart med alternative ruter rundt festivalområdet markert med blått.

KART 17

Finnmarkgata stenges for gjennomgang 2. august, og gjenåpnes senest onsdag 16. august.

Gangveien på platået som går fra Tøyenbadet til Ensjøveien bussholdeplass vil være åpen, med unntak av under festivalen 9.-12. august da den stenges kl 11-24. Denne er markert i gult i kartet (lenke til kart).

Monrads gate, som går langs gjerdet til Botanisk hage, vil være åpen for fotgjengere/syklister under hele festivalen. Gata er sperret, som normalt, for kjøretøy ved hjørnet av Sofiemo borettslag.

FINNMARKGATA OG OMKJØRING FOR 20-BUSSEN

Oslo kommune stenger Finnmarkgata for vanlig biltrafikk i sommermånedene, som vanlig. Finnmarkgata stenges for syklister og gående onsdag 2. august, og gjenåpnes senest onsdag 16. august. Fra og med mandag 7. august til og med 15. august, vil 20-bussen få omkjøring og midlertidig stopp i Sofienberggata (i Sars gate) og holdeplassene Helgesens gate og Munchmuseet vil ikke være i bruk, se ruter.no.

TØYENBADET – INNEBASSENGENE ER ÅPNE SOM VANLIG

Utebassengene vil være stengt fra og med fredag 4. august til og med mandag 14. august. Innebassengene er åpne i hele perioden som vanlig.

LYD

Arrangementet vil selvsagt medføre lyd i nærliggende områder. Festivalen vil foregå onsdag 9. t.o.m. lørdag 12. august. Portene åpner kl. 13 (fra kl. 12 lørdag), med konserter fra kl. 14 (fra kl. 13 lørdag). Konsertene avsluttes senest kl. 23 alle dager. Det kan være noe lyd i forbindelse med forberedelser til konsertene tidligere på dagen. Også i arbeidsperioder før og etter festivalen vil det være noe lyd. Vi har høyt fokus på å unngå arbeidsstøy mellom kl. 23 og kl. 07 på natta.

LOKALE SAMARBEID

Tøyen og områdene rundt er inne i en spennende utvikling som vi håper og tror at Øyafestivalen kan bidra positivt til. Billettkjøperne våre var i fjor med på å finansiere et nytt musikkrom til fritidsklubben STERLING FOR INKLUDERING OG INTEGRERING på Tøyen. Året før finansierte de en foodtruck for KOMPASS & CO, som gir arbeidstrening til vanskeligstilt ungdom gjennom matlaging, redesign og dyrking av mat. Kompass & Co vil også i år severe mat på festivalen, og den gode dialogen med Sterling fortsetter.

I år vil vi sammen med disse to lokale samarbeidspartnerne starte en lokal hospitantordning, hvor festivalnysgjerrig og lærelysten ungdom skal få lære om festivaldrift i teori og praksis. Et av målene med dette er å få enda flere lokale krefter inn i organisasjonen vår.

I år som i fjor samarbeider vi med TØYENRAVNENE. De går runder i nærområdet på kveldstid under festivalen. Om noen naboer ønsker å være med eller finne mer informasjon om Tøyenravnene, se www.facebook.com/toyenravnene.

Samtidig fortsetter vi den gode dialogen med Munchmuseet og Tøyenbadet, samt styrke samarbeidet med Botanisk hage. Vi blir glade for alle tips dere måtte ha til ulike prosjekter Øyafestivalen kan bidra til i lokalmiljøet.