På grunn av overveldende mange søknader fra folk som ønsker å jobbe som frivillig på Øyafestivalen har vi nå stengt muligheten for å søke som frivillig på Øyafestivalen 2017. Godt over 3000 søknader er mottatt og vi har nå tildelt jobber til alle de engasjerte menneskene som ønsker å bidra til å skape den beste festivalen noensinne.

Hvis du har sendt inn søknad og enda ikke har hørt noe fra oss, ta kontakt på e-post. Hvis du har jobbet som frivillig tidligere og har avtale med en gruppeleder, men ikke har fått sendt inn søknad – ta kontakt med denne gruppelederen for å få meldt deg på. Under kan du lese mer om hva det innebærer å jobbe som frivillig på Øya. Sjekk også ut informasjonsblekka for frivillige: «Lille Frivillig».

Hva vil det si å være frivillig? Hva forventer vi av deg?

Som frivillig på Øyafestivalen deltar du i en eller flere av alle de oppgavene som skal løses for at festivalen skal kunne arrangeres. Du trenger ikke å ha festivalerfaring fra før, men at du har et smittende godt humør enten sola skinner eller det regner horisontalt, setter vi stor pris på. Vi forventer at du møter opp til avtalt tid og bidrar så godt du kan til arbeidsøkten er over. Som belønning garanterer vi deg et minne for livet, fantastisk musikk, nydelig økologisk mat, evig takknemlighet og litt til.

Hvilke jobber kan du få?

Her er noen av de oppgavene du kan få som frivillig:

• Rigging – opp eller nedrigging av scener, gjerder, telt, mm.
• Vakt – passe på at alle har det bra under festivalen og ikke går seg vill på festivalområdet.
• Bar – tappe og selge øl, brus, snacks og andre barvarer til våre gjester i et rykende tempo.
• Sjåfører – kjøre fram og tilbake med utstyr og folk. Kanskje du har litt mer enn B-lappen?
• Matlaging – være med på å lage god økologisk mat til frivillige og artister
• Dekor – lage og male skilt før festivalen, hovedsakelig i sommerperioden, og ellers
sørge for at festivalområdet tar seg bra ut før dørene åpner
• Delta Force – Øyas «alt i ett»-styrke som jobber litt overalt under festivalen, og settes inn der det trengs når det trengs.
• Møbelgruppa – Hjelpe til med montering og utplassering av møbler – i forkant og/eller etterkant av festivalen. Fordel at du er en nevenyttig person.
• Varesentralen – Innkjøp av utstyr + inn/utlevering av utstyr fra Øyas varesentral etter behov.
• Godterikiosk- Selge godterier og annet snacks i salgsbod i parken. Jobber to av festivaldagene i parken.

Alle kan ønske seg jobber, og de fleste får oppfylt ønsket sitt. Men – vi kan dessverre ikke garantere at alle får jobbe med akkurat det de ønsker eller akkurat de dagene de har lyst.

Hvor mye jobber man?

Det varierer hvor mye du jobber i forhold til de forskjellige oppgavene. Som hovedregel kan man si at man jobber en dag mot en dag fri og adgang til festivalen. Hvis du jobber før festivalen, er hovedregelen at du må jobbe fire dager og du får da fri til gå på festivalen alle dager. Hvis du jobber under festivalen, må du jobbe to av dagene for å få fri de to andre. Man jobber altså ca. halve festivalen, mens man kan ta seg helt fri til å nyte musikken og konsertene resten av tiden. Vi er selvsagt takknemlige til dem som ønsker å bidra mer enn dette.

Hva med Klubbdagen?

Alle som jobber før og under festivalen vil få utdelt et eget frivilligarmbånd som kan hentes i Tøyenparken samme dag som Klubbdagen. Dette armbåndet gir tilgang til klubbdagskonsertene. Alle som jobber etter festivalen vil få utdelt ukespass. Ukespasset gir deg tilgang til klubbdagskonsertene i tillegg til alle festivaldagene i parken.

NB! For å kunne være frivillig på Øyafestivalen må du være fylt 18 år før festivalstart.

For spørsmål angående frivilligarbeid på Øyafestivalen, send oss gjerne en e-post.