På grunn av overveldende mange søknader fra folk som ønsker å jobbe som frivillig på Øyafestivalen har vi nå stengt muligheten for å søke som frivillig på Øyafestivalen 2016. Godt over 2800 søknader er mottatt og vi har nå tildelt jobber til alle de engasjerte menneskene som ønsker å bidra til å skape den beste festivalen noensinne.

Hvis du har sendt inn søknad og enda ikke har blitt kontaktet, ta kontakt på e-post.
Hvis du har jobbet som frivillig tidligere og har avtale med en gruppeleder, men ikke har fått sendt inn søknad – ta kontakt med denne gruppelederen for å få meldt deg på. Under kan du lese mer om hva det innebærer å jobbe som frivillig på Øya.

 

Hva vil det si å være frivillig? Hva forventer vi av deg?

Som frivillig på Øyafestivalen deltar du i en eller flere av alle de oppgavene som skal løses for at festivalen skal kunne arrangeres. Du trenger ikke å ha festivalerfaring fra før, men at du har ett smittende godt humør enten sola skinner eller det regner horisontalt, setter vi stor pris på. Vi forventer at du møter opp til avtalt tid og bidrar så godt du kan til arbeidsøkten er over. Som belønning garanterer vi deg et minne for livet, fantastisk musikk, nydelig økologisk mat, evig takknemlighet og litt til.

Hvor mye jobber jeg?

Det varierer hvor mye man jobber i forhold til de forskjellige jobbene. Hvis du jobber før festivalen, er regelen at du må jobbe fire dager og du får da fri til gå på festivalen alle dager. Hvis du jobber under festivalen, må du jobbe to av dagene for å få fri de to andre. Man jobber altså ca. halve festivalen, mens man kan ta seg helt fri til å nyte musikken og konsertene resten av tiden. Vi er selvsagt takknemlige til dem som ønsker å bidra mer enn dette.

Hvilke jobber kan jeg få?

Her er noen av de oppgavene du kan få som frivillig:
Rigging
– Festivalområdet skal rigges opp i forkant av festivalen og ned i etterkant. Til dette trenger vi folk som kan hjelpe oss å rigge. Som rigger er dine oppgaver å sette opp telt, gjerder, legge veiduk mm. Som rigger er det mye å løfte, bære og løpe rundt. Ta på arbeidstøy og gode sko.
Vakt
– Som vakt vil du inngå i festivalens største frivilligteam og få ansvar for blant annet adgangskontroll, gjerdekontroll, samt kontroll av nødutganger og festivalområdet i sin helhet. Noe av de viktigste oppgavene som vakt er å passe på at alle har det bra under festivalen og ikke går seg vill på festivalområdet. Vi samarbeider med vektere dersom behovet for inngripen skulle dukke opp.
Bar
– De som jobber i bar har ansvaret for å tappe og selge øl, brus, snacks og andre barvarer til våre gjester i et rykende tempo. I denne avdelingen trenger vi folk med godt humør, tålmodighet og som er effektiv og liker litt hektiske dager.  I bar jobber man bare under avvikling. Hovedregelen er at man jobber to dager og har da to dager fri.
Sjåfører
– Hovedoppgaven til de som jobber med transport er å kjøre fram og tilbake til festivalområdet med diverse utstyr. Oppgavene her er mange og varierte og det er sjelden en kjedelig dag på jobben i transportgruppa. Her du mer enn førerkort klasse B, kan dette være en fordel.
Catering
– Frivillige og artister trenger mat under de dagene vi skal være i Tøyenparken. Catering gruppa ser etter personer som er glad i å lage mat, takler til tider stort arbeidspress og som ellers har et smittende godt humør. Frivilligkjøkkenet trenger folk både på opprigg, under avvikling og på nedrigg mens de som skal lage mat for artistene trenger hovedsakelig folk under avvikling.
Delta Force
– Øyas “alt i ett”-styrke som jobber litt med det meste under festivalen, og settes inn der det trengs når det trengs. Denne gruppen ser at folk som er glad i å ta i et tak skulle det trenges til å legge/lappe veiduk, rigge gjerder, henge opp skilt, stå i bar osv. Allsidighet er et stikkord.
Møbelgruppa
– I denne gruppen jobber man med montering og utplassering av møbler. Denne jobben gjøres i forkant og/eller etterkant av festivalen. Det er en stor fordel at du er en nevenyttig person, men det er ingen nødvendighet.
Varesentralen
– På varesentralen jobber man med innkjøp av utstyr, inn/utlevering av utstyr fra Øyas varesentralen etter behov og generell lokestikk av lagerbeholdningen på festivalen. Varesentralen er noe av det første som åpnes under opprigg og det siste som stenges under nedrigg. Dvs at vi trenger folk som kan jobbe før, under og/eller etter festivalen i denne gruppa.
Godterikiosk
– Selge godterier og annet snacks i salgsbod i parken. Jobber to av festivaldagene i parken.

Alle kan ønske seg jobber, og de fleste får oppfylt ønsket sitt. Men – vi kan dessverre ikke garantere at alle får jobbe med akkurat det de ønsker eller akkurat de dagene de har lyst.

Hva med Klubbdagen?

Når du jobber frivillig får du et eget armbånd som gir deg tilgang til klubbdagen og frivilligfesten. Dette armbåndet gjelder ikke som inngang til festivalen. Armbånd leveres kun ut ved personlig oppmøte og det er ikke mulig å hente for andre. Frivilligarmbånd kan hentes på frivilligområdet fra tirsdag 9. august mellom kl. 1200-2200, eller ved første jobbdag.

 
FRIVILLIGINFO
Er du allerede frivillig? Takk for at du vil hjelpe oss med å skape årets Øyafestival!
Du finner den mest fyldige informasjonen om frivilligjobbing på Øyafestivalen ved å lese informasjonsheftet Lille Frivillig, men vi har forsøkt å samle den aller viktigste informasjonen du trenger her:

 

Oppmøtested

Oppmøte er på frivilligområdet de dagene du jobber så lenge ikke noe annet er avtalt (se veibeskrivelse under punktet «Veibeskrivelse til festivalområdet»). Det er egen sykkelparkering for frivillige rett ved frivilligområdet. Bruk publikums sykkelparkering de dagene du ikke jobber. De dagene du jobber har du tilgang til frivilligområdet. Her er det mulig å legge fra seg bag og annet tøy i garderoben. Man får en varmmatservering midt på dagen og mulighet til å smøre seg noen brødskiver hele dagen helt frem til kl. 21.00. Hvis du har noen matallergier, oppfordrer vi deg til å informere din gruppeleder om dette. Kle deg etter været og ta med drikkeflaske.

Henting av bånd

De som jobber før og etter festivalen kan hente festivalbånd tirsdag 9. august kl. 12.00-22.00 i frivilliginnsjekken eller hvilken som helst festivaldag mellom 12.00 og 22.00 i akkrediteringen ved publikumsinngangen. Alle som jobber under festivalen må sjekke inn hver jobbedag i frivilliginnsjekken. De dagene man har fri skal man hente båndet sitt i akkrediteringen ved publikumsinngangen.

Klubbdagen/Frivilligarmbåndet

Når du jobber som frivillig får du et eget armbånd som gir deg tilgang til klubbdagen og frivilligfesten. Dette armbåndet gjelder ikke som inngang til festivalen. Armbånd leveres kun ut ved personlig oppmøte og det er ikke mulig å hente for andre. Frivilligarmbånd kan hentes på frivilligområdet fra tirsdag 9. august kl. 12.00-22.00, eller ved første jobbdag.

Øyanatt

Man må kjøpe egne billetter til Øyanattarrangementene, men du får rabatterte billetter på lik linje som gjester med festivalpass. Se “Øyanatt” på vår hjemmeside for mer informasjon.

Veibeskrivelse til festivalområdet

Fra Oslo S kan du ta t-bane 5 til Carl Berner og deretter gå ned Finnmarkgata til du kommer til frivilliginnsjekken og frivilligområdet. Alternativt kan du hoppe av t-banen på Tøyen (alle linjer går dit) og derfra gå videre opp Monrads gate til du kommer til frivilliginnsjekken og frivilligområdet. Trikk 17 eller buss 31 fra Oslo S tar deg til Lakkegata skole – derfra går du opp Sofienberggata og videre inn Monrads gate til du kommer til frivilliginnsjekken og frivilligområdet. Følg skiltingen. Hvis du ikke kommer til fots eller med sykkel, anbefaler vi deg å reise kollektivt til Tøyenparken. Det vil være vanskelig å finne parkeringsplass til bil i nærheten av parken.

Vilkår

Øyafestivalen forventer at folk er sitt ansvar bevisst og forholder seg til det frivillige arbeidet på festivalen på samme samvittighetsgrunnlag som hos andre arbeidsgivere. Det er derimot en realitet at ikke alle har like stor ansvarsfølelse som andre, og det er derfor nødvendig for oss å ta visse forhåndsregler i forhold til dette. Når du har avtalt arbeid og jobbdager på Øyafestivalen, forplikter du deg til å gjøre ditt ytterste for å gi beskjed på et så tidlig tidspunkt som mulig hvis du ikke har mulighet til å stille til avtalte dager/tid. I tilfelle sykdom den dagen du skulle ha vært på jobb, krever vi at du leverer attestert sykemelding fra lege som konstaterer at du ikke har mulighet til å stille til avtalt arbeid i den aktuelle perioden.

 

NB! For å kunne være frivillig på Øyafestivalen må du være fylt 18 år før festivalstart.

Spørsmål? Ta kontakt med din gruppeleder eller send oss en epost på: frivillig@oyafestivalen.com