Kjøp billett her!

Artister

 • Lana Del Rey (us)

  Lana Del Rey (us)

  9. august 2017

  En av de siste årenes største popsensasjoner avslutter den første festivalkvelden i Tøyenparken til sommeren!

  Lana Del Rey fra New York slo for alvor gjennom med andrealbumet Born To Die i 2012. Hennes melankolske og svevende pop er inspirert av låtskrivere og artister fra flere tiår, som Bob Dylan, Nina Simone, Cat Power, Frank Sinatra og Leonard Cohen. Born To Die gikk til førsteplass i 11 land, blant dem Norge og Storbritannia, og har solgt i over sju millioner eksemplarer. Oppfølgeren Ultraviolence (2014) gikk helt til topps i USA. Også Honeymoon (2015) har nådd topp fem i omtrent alle betydningsfulle musikkmarkeder.

  Lana Del Rey fyller kjempearenaer på begge sider av Atlanteren, og tidligere i år imponerte hun på festivaler som Lollapalooza i USA, Electric Picnic i Irland og Montreux Jazz Festival i Sveits. Hun har også bidratt på The Weeknds nyeste album Starboy. Det er bare å glede seg til å høre «Summertime Sadness», «Video Games», «Born To Die» eller noen av de andre favorittlåtene i augustnatta i Tøyenparken.

  Hjemmeside
  Spotify

 • The xx (UK)

  The xx (UK)

  10. august 2017

  Det er ingen tvil om at forventningene er skyhøye nå som The xx er tilbake for å gjøre 2017 til sitt store år. 13. januar kommer det etterlengta albumet I See You. Forhåndsrapportene, og de sterke singlene «On Hold» og «Say Something Loving», sier at stemninga er noe mer upbeat og at bandet er i en kledelig utvikling. Det er all grunn til å glede seg.

  The xx leverte et formidabelt, selvtitulert debutalbum i 2009, som de mottok den anerkjente Mercury-prisen for. I 2012 kom oppfølgeren Coexist, som inntok toppen av albumlista i Storbritannia og flere andre land. Ved siden av å turnere har medlemmene drevet med andre prosjekter. Aller mest kjent er nok Jamie xx sine soloarbeider, og skiva In Colour fra 2015. Han besøkte Tøyenparken i fjor, men det er først i august du vil oppleve han i fullformat sammen med Romy Madley Croft og Oliver Sim.

  Det har gått hele fem år siden de sist spilte i Oslo, og konserten på Øya torsdag 10. august blir deres eneste i Norge i 2017.

  Hjemmeside
  Spotify

 • Lars Vaular

  Lars Vaular

  12. august 2017

  I 2017 er det ti år siden Lars Vaular ga ut sitt første soloalbum. Siden den gang har musikk- og popularitetskurvene gått proporsjonalt rett opp (ikke ned), i dag er han et av landets absolutt største hiphop-navn. Nei, stryk det, Lars Vaular er en av Norges største artister uansett sjanger, og derfor skal han avslutte Øyafestivalen 2017 på vår største scene. Helt Om Dagen, Helt Om Natten ble Vaulars første norske topp ti-album i 2010. Siden har han gjentatt bragden to ganger, og i fjor kom den ambisiøse og kritikerroste EP-trilogien 666. Det tok helt av da Vaular spilte i Sirkus sist, festen blir nok enda mer fantastisk i Amfiet.

  Facebook
  Spotify

 • The Hellacopters (se)

  The Hellacopters (se)

  12. august 2017

  En potent blanding av punk, garasjerock, hardrock og annen bredbeint moro, gjorde The Hellacopters til selve spydspissen innen såkalt scandirock mot slutten av 1990-tallet. I år kom originalbesetningen sammen for å fremføre debutalbumet ved et par anledninger, og det ga tydeligvis mersmak: Sommeren 2017 skal de legendariske svenskene spille høydepunkter fra hele karrieren på noen få, utvalgte festivaler – og Øya er én av dem!

  Hjemmeside
  Spotify

 • Mac Demarco (ca)

  Mac Demarco (ca)

  Mac DeMarco opplever å få et merkbart større publikum for hver utgivelse og turné, også i Norge. Etter å ha spilt i flere lokale band i Edmonton debuterte han som en del av duoen Makeout Videotape, før han flytta til Vancouver og starta solokarrieren. I 2014 kom Salad Days, som fikk virkelig stor oppmerksomhet i mange sentrale musikkmedier, året etter fulgte han opp med minialbumet Another One. Han har på få år blitt en stor slackerpopfavoritt. 2017 blir hektisk for DeMarco: To kvelder i mai på O2 Academy Brixton i London er allerede utsolgt, det blir sikkert besøk på en rekke europeiske festivaler, og ryktene sier at et nytt album er på vei. I 2014 besøkte han Øya for første gang, året etter solgte han ut Rockefeller. Vi vet det er mange som gleder seg til å oppleve Mac DeMarco på en norsk scene igjen

  Facebook
  Spotify

 • Young Thug (US)

  Young Thug (US)

  9. august 2017

  Den svært aktive Young Thug er i ferd med å ta over som det store hiphopnavnet fra Atlanta. Han fikk tidlig skryt for de første mixtapene i alt fra sjangermedier til Rolling Stone og Guardian. I 2014 fikk han massiv oppmerksomhet for blant annet singelen Stoner. Young Thug er kjent for sin unike vokal, sitt høye arbeidstempo og har i tillegg klart å bygge seg opp som et moteikon utenom det vanlige. Han utfordrer både tradisjonelle oppfatninger av hiphop og kjønnsroller.

  Young Thug har samarbeida med folk som Kanye West, Usher, Wyclef Jean, Gucci Mane, Rae Sremmurd, Travis Scott og Wacka Flocka Flame. I fjor ga han ut et album som en del av kollektivet Bankroll Mafia. Mixtapene Barter 6 (2015), I’m Up (2016), Slime Season 3 (2016) og Jeffery (2016) har alle klatra oppover den amerikanske albumlista. De to siste helt opp på topp ti. Verden venter i spenning på det offisielle debutalbumet som soloartist.

 • Angel Olsen (us)

  Angel Olsen (us)

  Hvor mange årsbestelister kommer My Woman til å være på? Veldig mange, spår vi! Albumet samler og fremviser amerikanske Olsens inspirasjonskilder, fra røff rock til sløy folkpop, på en enda mer treffsikker måte enn tidligere, og løfter den fra før massivt kritikerroste artisten opp enda en divisjon.

  Hjemmeside
  Spotify

 • (dk)

  (dk)

  12. august 2017

  Danske Karen Marie Ørsted fyller spillesteder til randen over store deler av verden, nå nylig Rockefeller her i Oslo. Ikke så rart, den megafengende elektropopen hennes når ut til stadig flere, og hun er etter hvert blitt anerkjent som en liveartist i øverste divisjon. MØ er kort sagt et ekstremt hett navn på vei til Tøyenparken.

  Hjemmeside
  Spotify

 • Vince Staples (ca)

  Vince Staples (ca)

  12. august 2017

  Før Vince Staples slo gjennom med EPen Hell Can Wait i 2014 var han først og fremst kjent for sin affiliasjon med Odd Future. Debutlangspilleren Summertime \’06 kom året etter, bare en drøy måned før han spilte på Øyafestivalen for første gang. I sommer fulgte han opp med Prima Donna, en ny EP som i likhet med fjorårets album har funnet veien til mange årsbestelister i den internasjonale musikkpressen. Det er en sann glede å ønske California-rapperen tilbake til Tøyenparken med enda flere godlåter på repertoaret.

  Facebook
  Spotify

 • Nils Bech

  Nils Bech

  Nils Bech beveger seg i et musikalsk landskap mellom pop og avantgarde. Ved siden av musikken har han også drevet med performance og teater, og en konsert med Bech oppleves som en vellykket kombinasjon av alt dette og mer. Hans nyeste skive heter Echo og er utgitt på Fysisk Format og selveste DFA Records, labelen til James Murphy fra LCD Soundsystem. Dette har ført til økt og velfortjent internasjonal oppmerksomhet for Bech, som nylig løftet profilen ytterligere via en meget sterk fremføring av «O Helga Natt» i NRK-suksessen Skam, en serie hvor låta «Waiting» også har vært brukt i en trailer.

  Hjemmeside
  Spotify

 • BadBadNotGood (ca)

  BadBadNotGood (ca)

  12. august 2017

  BadBadNotGood fra Toronto tar utgangspunkt i jazz når de leker seg med hiphop, R&B og pop. De starta med å spille instrumentale covere av Odd Future, deretter fulgte versjoner av låtene til storheter som Kanye West, Feist, My Bloody Valentine, A Tribe Called Quest, Joy Division og James Blake. Etter et par album med tolkninger av andres musikk ga de i 2014 ut III, deres første med kun egne komposisjoner. I fjor slapp de Sour Soul, et samarbeid med Ghostface Killah, og i år fulgte IV til veldig gode kritikker.

  Hjemmeside
  Spotify

 • Julia Jacklin (au)

  Julia Jacklin (au)

  10. august 2017

  Julia Jacklin fra Australia debuterte i høst med Don\’t Let The Kids Win, et sterkt album fylt med gode doser folk, country, rock og pop. Jacklin har varma opp for Øya-favorittene Whitney på turné i Storbritannia, og selger for tiden ut klubber i Australia og New Zealand til vinterens turné på hjemmebane. Låtene hennes bør være midt i blinken for alle som allerede har falt for Angel Olsen eller Laura Marling, og mottakelsen av skiva har gjort at hun allerede kan kalles en kritikerfavoritt. Hennes lekne uttrykk bør kle en sommergrønn Tøyenpark veldig godt.

  Spotify
  Hjemmeside

 • Silja Sol

  Silja Sol

  Du har kanskje fått med deg den fantastiske singelen «Dyrene» på radio? Etter nyttår kommer Silja Sols tredje album Ni Liv. Med de to foregående, På Hjertet og Væremeh, har hun imponert både som plateartist og fra store og små norske scener. Før hun fikk fart på solokarrieren var Sol med i bandet til AURORA, og i hennes eget backingband finner man folk fra Casiokids og The Megaphonic Thrift. Hun er en energisk liveartist som alltid gir deg lyst til å høre mer. Den nye musikken er noe mer elektronisk i uttrykket, og varsler om at 2017 kan bli Silja Sols store år.

  Spotify
  Facebook

 • John Olav Nilsen & Nordsjøen

  John Olav Nilsen & Nordsjøen

  For noen år siden la John Olav Nilsen ned backingbandet Gjengen. Nå er han tilbake for fullt, med Nordsjøen i ryggen. Han har allerede fått ny musikk på radio ogsolgt ut konserten på Parkteatret til våren. Alt ligger til rette for at Norge gjenoppdager denne fantastiske låtskriveren i god tid før festivalsesongen. Tidligere har Nilsen hatt kjempesuksess med albuma For Sant Til Å Være Godt, Det Nærmeste Du Kommer og Den Eneste veien ut. Samtlige har nådd topp tre på albumlista, og Nilsen har stått på flere av landets største festivalscener. Den nye singelen «Inn I Min Tid» varsler om storform, og fullt album kommer i februar.

  Facebook
  Spotify

 • Stein Torleif Bjella

  Stein Torleif Bjella

  Denne folkekjære låtskriveren balanserer mellom det nære, det triste og det smått humoristiske. Han debuterte med Heidersmenn i 2009, og mottok godord fra hele landet. Siden har samtlige tre etterfølgende album vært helt i toppskiktet på den norske albumlista. Nå i høst kom solide Gode Liv. Her er hans velkjente visekunst og gode låter blanda med bluestung røffhet og countrymelodier. Han har mottatt Spellemann, Prøysenprisen, Edvardprisen og flere til, og på nyåret blir låtuniverset hans til teaterforestilling på Det Norske Teatret.

  Hjemmeside
  Spotify

 • Jenny Hval

  Jenny Hval

  Årets album fra Jenny Hval heter Blood Bitch og har mottatt internasjonal skryt og omtale ingen andre norske artister kan måle seg med i 2016. I disse dager er hun på turné med selveste The xx. Hval startet musikkarrieren med to vellykkede album som Rockettothesky før hun tok i bruk eget navn. Hennes nyeste utgivelse nevnes som et av årets sterkeste album, også i internasjonale oppsummeringer av 2016. Uncut og Consequence of Sound er bare to anerkjente medier som har Blood Bitch blant årets aller beste utgivelser.

  Facebook
  Spotify

 • Car Seat Headrest (us)

  Car Seat Headrest (us)

  Will Toledo og hans Car Seat Headrest har stått for en av årets store positive overraskelser på platefronten. Teens Of Denial er et helstøpt album fullt av gode låter, sprudlende nerve og ungdommelig frustrasjon. Bandet tar utgangspunkt i god amerikansk indietradisjon, men drar det litt lenger med herlige overraskelser. De spiller sin første konsert i Norge under Øya.

  Facebook
  Spotify

 • Daniel Kvammen

  Daniel Kvammen

  I 2017 kommer det ny musikk fra Daniel Kvammen, og ryktene sier at den musikalske horisonten er videre denne gangen. Kvammen ble en øyeblikkelig suksess gjennom debutalbumet Fremad I Alle Retninga, og låter som «Du Fortenar Ein Som Meg» og «Fuck Deg, Helsing 90-talet». Med sterke melodier og treffsikre tekster på Geilo-dialekt, har han blitt en favoritt både på norske scener og radio. På Øya får du garantert høre gamle favoritter og nye musikalske blinkskudd fra Kvammen.

  Facebook
  Spotify

 • Charlotte Dos Santos

  Charlotte Dos Santos

  Musikken til Charlotte Dos Santos er både dansbar og lyttbar, med tidvis sterke afro-cubanske referanser som gir distinkt særpreg, alltid meget sjelfull. Dos Santos ble kåret til Årets Nykommer av GAFFA og skal snart slippe nytt materiale. Om du fikk med deg Mutual Intentions i Tøyenparken 2016, la du sikkert merke til at Dos Santos imponerte. Til sommeren overbeviser hun helt på egenhånd.

  Facebook
  Soundcloud

 • Hester V75

  Hester V75

  Hester V75 mener sjøl de lager hiphop som både ser bakover og framover i tid. I løpet av det siste året har gjengen fra Bergen imponert gang på gang på plate og scene, blant annet som et av høydepunktene under by:Larm. Hester V75 er noe av det mest lovende i norsk hiphop og lager fest uansett hvor de befinner seg – noe de skal gjøre i Tøyenparken til sommeren.

  Facebook
  Spotify

 • Sigrid

  Sigrid

  Sigrid Raabe er et av våre største pophåp. Hun ble signert til Petroleum Records allerede da hun var 17 år gammel, og «Known You Forever» gikk rett inn på P3s spillelister. I stedet for å bare kjøre på, bestemte Sigrid seg for å ta en pause og bli ferdig med videregående. Under Vill Vill Vest i høst kom hun tilbake – med platekontrakt med Island Records i UK i lomma.

  Facebook
  Spotify