Kjøp billett her!

Artister

 • Lana Del Rey (us)

  Lana Del Rey (us)

  9. august 2017

  En av de siste årenes største popsensasjoner avslutter den første festivalkvelden i Tøyenparken til sommeren!

  Lana Del Rey fra New York slo for alvor gjennom med andrealbumet Born To Die i 2012. Hennes melankolske og svevende pop er inspirert av låtskrivere og artister fra flere tiår, som Bob Dylan, Nina Simone, Cat Power, Frank Sinatra og Leonard Cohen. Born To Die gikk til førsteplass i 11 land, blant dem Norge og Storbritannia, og har solgt i over sju millioner eksemplarer. Oppfølgeren Ultraviolence (2014) gikk helt til topps i USA. Også Honeymoon (2015) har nådd topp fem i omtrent alle betydningsfulle musikkmarkeder.

  Lana Del Rey fyller kjempearenaer på begge sider av Atlanteren, og tidligere i år imponerte hun på festivaler som Lollapalooza i USA, Electric Picnic i Irland og Montreux Jazz Festival i Sveits. Hun har også bidratt på The Weeknds nyeste album Starboy. Det er bare å glede seg til å høre «Summertime Sadness», «Video Games», «Born To Die» eller noen av de andre favorittlåtene i augustnatta i Tøyenparken.

  Hjemmeside
  Spotify

 • The xx (UK)

  The xx (UK)

  10. august 2017

  Det er ingen tvil om at forventningene er skyhøye nå som The xx er tilbake for å gjøre 2017 til sitt store år. 13. januar kommer det etterlengta albumet I See You. Forhåndsrapportene, og de sterke singlene «On Hold» og «Say Something Loving», sier at stemninga er noe mer upbeat og at bandet er i en kledelig utvikling. Det er all grunn til å glede seg.

  The xx leverte et formidabelt, selvtitulert debutalbum i 2009, som de mottok den anerkjente Mercury-prisen for. I 2012 kom oppfølgeren Coexist, som inntok toppen av albumlista i Storbritannia og flere andre land. Ved siden av å turnere har medlemmene drevet med andre prosjekter. Aller mest kjent er nok Jamie xx sine soloarbeider, og skiva In Colour fra 2015. Han besøkte Tøyenparken i fjor, men det er først i august du vil oppleve han i fullformat sammen med Romy Madley Croft og Oliver Sim.

  Det har gått hele fem år siden de sist spilte i Oslo, og konserten på Øya torsdag 10. august blir deres eneste  i  Norge i 2017.

  Hjemmeside
  Spotify

 • Pixies (US)

  Pixies (US)

  11. august 2017

  Pixies ga ut noen av de viktigste rockeskivene i overgangen mellom 80- og 90-tallet. Utgivelsene Come On Pilgrim, Surfer Rosa, Doolittle, Bossa Nova og Trompe Le Monde forma måten moderne rock låt i de etterfølgende åra. Bandet starta i 1986 med et ønske om å forene folkpop ala Peter, Paul & Mary med kraften og støyen til Hüsker Dü.  Pixies har fortsatt å inspirere nye kull med unge rockeband helt fram til i dag. En av grunnene er nok at de tidlige innspillingene fortsatt låter så vitalt, med et tidløst preg.

  Medlemmene gikk fra hverandre i en periode hvor interessen for bandet var stigende og de allerede var i ferd med å sette avtrykk i det som seinere ble den store bølgen av alternativ rock og indie. De lager fantasifull rock med gode poprefrenger, sterkt krydra med punk, psykedelia og surfrock. I løpet av over ti år fra hverandre opplevde de at etterspørselen stadig økte, og at det hele tiden kom til nye fans. Siden 2004 har de turnert med ujevne mellomrom og nye imponerende album kom i både 2014 og 2016. De siste årene har de spilt på flere av verdens største og mest innflytelsesrike festivaler.

  Pixies består av de tre originalmedlemmene Black Francis, Dave Lovering og Joey Santiago, pluss bassisten Paz Lenchantin (tidligere A Perfect Circle og Zwan). Dette blir deres første konsert i Norge siden 2013.

  www.pixiesmusic.com

 • Lars Vaular

  Lars Vaular

  12. august 2017

  I 2017 er det ti år siden Lars Vaular ga ut sitt første soloalbum. Siden den gang har musikk- og popularitetskurvene gått proporsjonalt rett opp (ikke ned), i dag er han et av landets absolutt største hiphop-navn. Nei, stryk det, Lars Vaular er en av Norges største artister uansett sjanger, og derfor skal han avslutte Øyafestivalen 2017 på vår største scene. Helt Om Dagen, Helt Om Natten ble Vaulars første norske topp ti-album i 2010. Siden har han gjentatt bragden to ganger, og i fjor kom den ambisiøse og kritikerroste EP-trilogien 666. Det tok helt av da Vaular spilte i Sirkus sist, festen blir nok enda mer fantastisk i Amfiet.

  Facebook
  Spotify

 • The Hellacopters (se)

  The Hellacopters (se)

  12. august 2017

  En potent blanding av punk, garasjerock, hardrock og annen bredbeint moro, gjorde The Hellacopters til selve spydspissen innen såkalt scandirock mot slutten av 1990-tallet. I år kom originalbesetningen sammen for å fremføre debutalbumet ved et par anledninger, og det ga tydeligvis mersmak: Sommeren 2017 skal de legendariske svenskene spille høydepunkter fra hele karrieren på noen få, utvalgte festivaler – og Øya er én av dem!

  Hjemmeside
  Spotify

 • Chance The Rapper (US)

  Chance The Rapper (US)

  9. august 2017

  Chance The Rapper er fra Chicago og hans musikalske oppvåkning inkluderte gospel, soul, jazz og Kanye West. Han er en stjerne som topper plakatene på noen av de virkelig store festivalene i Nord-Amerika. Øya blir en av de få europeiske festivalene han besøker denne sommeren.

  Han vant hele tre Grammys under utdelinga i februar; best new artist, best rap performance og best rap album.

  Fjorårets mixtape Colouring Book (2016) fikk flere Grammy-nominasjoner, og var den første reine streamingutgivelsen som har blitt nominert. Colouring Bok inneholder bidrag fra Kanye West, Future, Lil Wayne, Justin Bieber og norske Lido, og endte på en åttendeplass på den amerikanske albumlista. Han fikk mye oppmerksomhet for ikke å være interessert i å binde seg til plateselskaper, men valgte å spre musikken gjennom streamingtjenester. I tillegg til de tidligere nevnte navna, har han samarbeida med kvalitetsartister som James Blake, Young Thug, Action Bronson, R. Kelly, John Legend.

  chanceraps.com

  www.facebook.com/chancetherapper

  foto Zoe Rain

 • Ryan Adams (US)

  Ryan Adams (US)

  10. august 2017

  Han er en av vår tids mest aktive låtskrivere, med en enorm mengde sterke komposisjoner bak seg. Nylig kom albumet Prisoner, med nok et knippe fengende låter som varmer og gleder fram mot konserten i Tøyenparken i sommer.

  Ryan Adams ble først lagt merke til som vokalist i Whiskeytown. Siden 2000 har han i all hovedsak vært en meget produktiv soloartist. De fleste av hans album kan karakteriseres som rock, men han har også sidespor mot catchy pop og støvete americana. I Norge, og mange andre land, andrealbumet Gold et gjennombrudd. Blant de andre utgivelsene med høye listeplasseringer er Easy Tiger (2007), Ashes & Fire (2011), Ryan Adams (2014) og tolkninga hans av Taylor Swifts 1989 (2015).

  Allmusic.com kaller Adams «…one of the few artists to emerge from the alt-country scene to achieve mainstream commercial success and the one who most strongly refused to be defined by the genre, leaping from one spot to another stylistically while following his increasingly prolific muse».

  www.facebook.com/ryanadams

   

 • Spiritualized med Oslo-Filharmonien (UK)

  Spiritualized med Oslo-Filharmonien (UK)

  9. august 2017

  Spiritualized er i pionérer innen svevende, hypnotiserende og nærmest ambient rock. Samtidig er de ikke redde for å vise fram sin kjærlighet til både kraut, blues og soul. Hjernen bak det hele er Jason Pierce, som tidligere dreiv med mer grovkorna psykedelia i Spacemen 3. Med Spiritualized har han gitt ut klassikere som Lazer Guided Melodies (1992), Ladies And Gentlemen We Are Floating In Space (1997) og Let It Come Down (2001). Jason Pierce fortsetter å inspirere nye generasjoner av musikere med behov for å utvide rockens rammer. Forrige album var Sweet Heart Sweet Light i 2012. I år kommer det ny musikk fra Spiritualized.

  På Øya slår de seg sammen med Oslo-Filharmonien for å skape en musikkopplevelse av den sjeldne typen. Dette kan ingen fans gå glipp av. Oslo-Filharmonien er et internasjonalt anerkjent symfoniorkester med over 100 musikere og en nesten 100 år lang historie. Orkestret spiller musikk innenfor et bredt repertoar, ofte med internasjonalt kjente solister og dirigenter, og drar også på turneer i inn- og utland. Musikere herfra skal spille med Spiritualized. I tillegg stiller Traces Gospel Choir opp. Til sammen skal hele 30 personer framføre Spiritualizeds musikk.

  www.facebook.com/spiritualizedofficial

  ofo.no

   

 • Young Thug (US)

  Young Thug (US)

  9. august 2017

  Den svært aktive Young Thug er i ferd med å ta over som det store hiphopnavnet fra Atlanta. Han fikk tidlig skryt for de første mixtapene i alt fra sjangermedier til Rolling Stone og Guardian. I 2014 fikk han massiv oppmerksomhet for blant annet singelen Stoner. Young Thug er kjent for sin unike vokal, sitt høye arbeidstempo og har i tillegg klart å bygge seg opp som et moteikon utenom det vanlige. Han utfordrer både tradisjonelle oppfatninger av hiphop og kjønnsroller.

  Young Thug har samarbeida med folk som Kanye West, Usher, Wyclef Jean, Gucci Mane, Rae Sremmurd, Travis Scott og Wacka Flocka Flame. I fjor ga han ut et album som en del av kollektivet Bankroll Mafia. Mixtapene Barter 6 (2015), I’m Up (2016), Slime Season 3 (2016) og Jeffery (2016) har alle klatra oppover den amerikanske albumlista. De to siste helt opp på topp ti. Verden venter i spenning på det offisielle debutalbumet som soloartist.

 • Mac Demarco (CA)

  Mac Demarco (CA)

  10. august 2017

  Mac DeMarco opplever å få et merkbart større publikum for hver utgivelse og turné, også i Norge. Etter å ha spilt i flere lokale band i Edmonton debuterte han som en del av duoen Makeout Videotape, før han flytta til Vancouver og starta solokarrieren. I 2014 kom Salad Days, som fikk virkelig stor oppmerksomhet i mange sentrale musikkmedier, året etter fulgte han opp med minialbumet Another One. Han har på få år blitt en stor slackerpopfavoritt. 2017 blir hektisk for DeMarco: To kvelder i mai på O2 Academy Brixton i London er allerede utsolgt, det blir sikkert besøk på en rekke europeiske festivaler, og ryktene sier at et nytt album er på vei. I 2014 besøkte han Øya for første gang, året etter solgte han ut Rockefeller. Vi vet det er mange som gleder seg til å oppleve Mac DeMarco på en norsk scene igjen

  Facebook
  Spotify

 • Vazelina Bilopphøggers

  Vazelina Bilopphøggers

  12. august 2017

  Vazelina Bilopphøggers starta på Gjøvik rett før 80-tallet var skikkelig i gang, og slo nesten umiddelbart igjennom. Eldar Vågan og Jan Paulsen har vært medlemmer siden starten, mens Jan Einar Johnsen ble fast medlem etter førsteskiva, en utgivelse han bidro på. Sammen har de laga et stort antall suksessalbum med sin særegne blanding av Toten-dialekt, Gamle rockemelodier, varm humor og et enormt ønske om å underholde. Det siste har de gjort med album, forestillinger, tegneserie, TV-serie og mye mer. I over ti år har Kjetil Foseid stått ved mikrofonen og blåst friskt liv i nye og gamle slagere. Etter fokus på mer revyaktige opptredener, blir dette deres første skikkelige konsert i Oslo på mange år.

  Er du vokst opp med På Musikk Tel Arbe, Magan Bak En Sten, Blålys, Ferje Over Mjøsa, Surfbrett, Spikre Paller eller noen andre av de mange publikumsfavorittene? Da anbefaler vi at du kommer deg i Tøyenparken tidlig lørdag 12. august. Bandet hinter også kraftig om at det kan bli overraskelser i løpet av konserten.

  www.vazelina.no

  www.facebook.com/vazelinabilopphoggers

 • Angel Olsen (us)

  Angel Olsen (us)

  11. august 2017

  Hvor mange årsbestelister kommer My Woman til å være på? Veldig mange, spår vi! Albumet samler og fremviser amerikanske Olsens inspirasjonskilder, fra røff rock til sløy folkpop, på en enda mer treffsikker måte enn tidligere, og løfter den fra før massivt kritikerroste artisten opp enda en divisjon.

  Hjemmeside
  Spotify

 • (dk)

  (dk)

  12. august 2017

  Danske Karen Marie Ørsted fyller spillesteder til randen over store deler av verden, nå nylig Rockefeller her i Oslo. Ikke så rart, den megafengende elektropopen hennes når ut til stadig flere, og hun er etter hvert blitt anerkjent som en liveartist i øverste divisjon. MØ er kort sagt et ekstremt hett navn på vei til Tøyenparken.

  Hjemmeside
  Spotify

 • Cashmere Cat

  Cashmere Cat

  11. august 2017

  Magnus Høiberg fra Halden, bedre kjent som Cashmere Cat, har de siste åra vært en av de mest aktive nordmenna i den internasjonale musikkverden. Han er i ferd med å bli et virkelig stort navn innen elektronisk musikk. Som artist og produsent får han stadig mer oppmerksomhet utenlands. 11. august tar han en tur hjemom for å spille årets store Norges-konsert på Øya.

  Innen festivalsesongen kommer det ny musikk fra Cashmere Cat. Vi hører rykter om at det er god grunn til å glede seg. Sjøl klarer vi nesten ikke vente.

  Han har remiksa storheter som Øya-headliner Lana Del Rey, er en av få nordmenn som har spilt på Coachella i California og hatt med musikk i Grand Theft Auto-spill. Cashmere Cat har samarbeida med så ulike artister som Kanye West, LidoLido, Wiz Khalifa, Maroon 5, The Weeknd, Lars Vaular og Ariana Grande.

  De siste åra har han hovedsakelig arbeida i USA. I sommer skal han, i tillegg til Øya, spille viktige festivaler som Roskilde og Sonar.

  www.facebook.com/cashmerecatdog

 • Vince Staples (ca)

  Vince Staples (ca)

  12. august 2017

  Før Vince Staples slo gjennom med EPen Hell Can Wait i 2014 var han først og fremst kjent for sin affiliasjon med Odd Future. Debutlangspilleren Summertime \’06 kom året etter, bare en drøy måned før han spilte på Øyafestivalen for første gang. I sommer fulgte han opp med Prima Donna, en ny EP som i likhet med fjorårets album har funnet veien til mange årsbestelister i den internasjonale musikkpressen. Det er en sann glede å ønske California-rapperen tilbake til Tøyenparken med enda flere godlåter på repertoaret.

  Facebook
  Spotify

 • Testament (US)

  Testament (US)

  9. august 2017

  I år er det 30 år siden Testament fra California ga ut sitt første album. I motsetning til de fleste band som satsa internasjonalt i samme periode, lager denne gjengen mer energiske skiver enn de noensinne har gjort. Mange vil nok ha andreskiva The New Order (1988) eller den aggressive The Gathering (1999) være favoritter, men skiver som The Formation Of Damnation (2008) og Brotherhood Of The Snake (2016) viser at de fortsatt er i thrash metalens Champions League. De siste utgivelsen har også gjort høyere hopp inn på salgslistene enn i forrige storhetsperiode.

  Testament starta på midten av 80-tallet, og styres fortsatt av vokalist Chuck Billy og gitaristene Eric Peterson og Alex Skolnick, som alle tre var med når bandets popularitet økte på 80-tallet. Dagens rytmeseksjon har også tidligere vært medlemmer i tidligere utgaver av bandet, veteranene Gene Hoglan (Dark Angel, Death, Devin Townsend+++) og Steve Di Giorgio (Death, Sadus +++).

  Fjorårets Brotherhood Of The Snake ble regna som en av årets aller beste skiver av Metal Hammer Norway.

  www.facebook.com/testamentlegions

  www.testamentlegions.com

 • Jenny Hval

  Jenny Hval

  Årets album fra Jenny Hval heter Blood Bitch og har mottatt internasjonal skryt og omtale ingen andre norske artister kan måle seg med i 2016. I disse dager er hun på turné med selveste The xx. Hval startet musikkarrieren med to vellykkede album som Rockettothesky før hun tok i bruk eget navn. Hennes nyeste utgivelse nevnes som et av årets sterkeste album, også i internasjonale oppsummeringer av 2016. Uncut og Consequence of Sound er bare to anerkjente medier som har Blood Bitch blant årets aller beste utgivelser.

  Facebook
  Spotify

 • Danny Brown (US)

  Danny Brown (US)

  9. august 2017

  Danny Brown fra Detroit slo for alvor igjennom med utgivelsen Old fra 2013, som han fulgte sterkt opp med Atrocity Exhibition i fjor. Han har en av de unike stemmene i amerikansk hiphop, og  kombinerer den med en rå, skitten og uforutsigbar stil.

  På skivene sine har han samarbeida med Kendrick Lamar, Earl Sweatshirt, A$AP Rocky, Schoolboy Q Charli XCX og Øya-aktuelle BadBadNotGood. I tillegg bidro han på The Avalances sin hit Frankie Sinatra. Danny Browns tekster er prega av en tøff livsstil og hans sans for humor. Han spilte på vår intime Vika-scene for fire år siden. Nå skal han dele festivaldag med blant annet Chance The Rapper og Young Thug.

  Popmatters.com ga Atrocity Exhibition 9 av 10 mulige og konkluderte: – Just like ScHoolboy Q’s newest album Blank Face LP, Atrocity Exhibition is Danny Brown’s greatest musical achievement thus far because the Detroit native not only elevated his lyricism, but also complimented said lyricism with atmospheric production and distinct flows that accentuate everything he’s saying. As an album, it is both as lovably outrageous as Danny Brown, but also as menacing and impenetrable as his city is. Ultimately, it is this duality that makes Atrocity Exhibition the masterpiece it is.

  xdannyxbrownx.com

  www.facebook.com/xdannyxbrownx

 • Thee Oh Sees (US)

  Thee Oh Sees (US)

  10. august 2017

  Med en både småkaotisk og fengende tolkning av psykedelia og garasjerock, har Thee Oh Sees imponert oss fra scene og innspillinger. Derfor er det stor stas når det endelig passa for dem å spille på Øya. Forvent et fantastisk liveband i Tøyenparken, som gjør like sterkt inntrykk på trange klubber som de største festivalscenene. Vi har sett dem gjentatte ganger i USA, og drømmen om å vise fram Thee Oh Sees på Øya har bare vokst.

  John Dwyer emigrerte for en god del år siden fra østkysten til vestkysten. Der starta han bandet OCS, som etter hvert endra seg til Thee Oh Sees. Under det navnet har de utgitt en imponerende mengde album på omtrent 10 år. I fjor kom både A Wierd Exits og AN Odd Entrances. Førstnevnte mente både Uncut, Rough Trade og Mojo at var et av årets høydepunkter. Bortsett fra Dwyer finner man musikere med bakgrunn fra !!! og Sic Alps i den nåværende utgaven av bandet.

  Allmusic.com var begeistra for Help (2009): – …the guitars are thick, ringing, and dripping with reverb and distortion, the rhythm section pounds away in a simple but relentless fashion, the massed vocals approximate vintage California-style harmonies in the midst of a trip on dirty acid, and the songs take traditional garage rock changes and bend them a wee bit as the production runs them through just enough low-budget studio trickery until they resemble a paisley nightmare oozing out of your speakers.

  www.theeohsees.com

  www.facebook.com/TheeOhSees

 • Nils Bech

  Nils Bech

  Nils Bech beveger seg i et musikalsk landskap mellom pop og avantgarde. Ved siden av musikken har han også drevet med performance og teater, og en konsert med Bech oppleves som en vellykket kombinasjon av alt dette og mer. Hans nyeste skive heter Echo og er utgitt på Fysisk Format og selveste DFA Records, labelen til James Murphy fra LCD Soundsystem. Dette har ført til økt og velfortjent internasjonal oppmerksomhet for Bech, som nylig løftet profilen ytterligere via en meget sterk fremføring av «O Helga Natt» i NRK-suksessen Skam, en serie hvor låta «Waiting» også har vært brukt i en trailer.

  Hjemmeside
  Spotify

 • Kaja Gunnufsen

  Kaja Gunnufsen

  Kaja Gunnufsen er en av de siste åras friskeste låtskrivere. Hennes pop på norsk er full av melodier og betraktninger, med både humor og melankoli. Debuten Faen Kaja fra 2014 viste fram en artist det vil være spennende å følge i lang tid. Oppfølgeren Ikke Tenk På Det viser modning, men med de samme kvalitetene som tidligere. Begge hennes album har blitt nominert til Spellemann.

  Erik Valebrokk har beskrevet Ikke Tenk På Det på denne måten: – Med oppfølgeren Ikke Tenk På Det har Kaja Gunnufsen laget voksenversjonen av debutplaten, atter en gang med alvorlig innhold pakket inn i søte og temmelig uimotståelige popmelodier. Siden sist er hun blitt samboer og mor og har følgelig tatt et skritt bort fra sitt tidligere liv og innholdet fra Faen Kaja. Det merkes.

  www.kajagunnufsen.no

  foto: Andrew Amorim

 • Daniel Kvammen

  Daniel Kvammen

  I 2017 kommer det ny musikk fra Daniel Kvammen, og ryktene sier at den musikalske horisonten er videre denne gangen. Kvammen ble en øyeblikkelig suksess gjennom debutalbumet Fremad I Alle Retninga, og låter som «Du Fortenar Ein Som Meg» og «Fuck Deg, Helsing 90-talet». Med sterke melodier og treffsikre tekster på Geilo-dialekt, har han blitt en favoritt både på norske scener og radio. På Øya får du garantert høre gamle favoritter og nye musikalske blinkskudd fra Kvammen.

  Facebook
  Spotify

 • Stein Torleif Bjella

  Stein Torleif Bjella

  12. august 2017

  Denne folkekjære låtskriveren balanserer mellom det nære, det triste og det smått humoristiske. Han debuterte med Heidersmenn i 2009, og mottok godord fra hele landet. Siden har samtlige tre etterfølgende album vært helt i toppskiktet på den norske albumlista. Nå i høst kom solide Gode Liv. Her er hans velkjente visekunst og gode låter blanda med bluestung røffhet og countrymelodier. Han har mottatt Spellemann, Prøysenprisen, Edvardprisen og flere til, og på nyåret blir låtuniverset hans til teaterforestilling på Det Norske Teatret.

  Hjemmeside
  Spotify

 • Cosima (UK)

  Cosima (UK)

  11. august 2017

  Engelske Cosima har gitt ut avhengighetsskapende singler som Hymns For Him og Girls Who Get Ready, begge fra mixtapen South Of Heaven (Island UK), som også finnes i en visuell versjon/videoutgave. Hennes elektroniske og småmørke soul/RnB og ditto stemme imponerer stadig flere europeiske kritikere og musikkelskere. Den siste tida har hun spilt mye live, og i august skal du få oppleve henne i Tøyenparken, for første gang i Norge. Cosima kommer med mer musikk i løpet av året, og vi er sikre på at det er grunn til å glede seg.

  Som svenske Sonic skreiv om South Of Heaven: –  Hennes röst snirklar sig runt melodierna som en kropp oförmögen att släppa sin älskade, arrangemangen är lika subtila, exakta och förlösande som den där smekningen du inte såg komma men verkligen behövde få känna. Beroendeframkallande.

  www.facebook.com/cos1ma

  cos1ma.com

  foto Mila van der Linden

 • Shame (UK)

  Shame (UK)

  12. august 2017

  Shame lager rå rock inspirert av post-punk. London-bandets låter er energiske og ofte dansbare. De imponerer stadig større publikum og er klare for å ta Europa med storm. I hjembyen er Shame nå et av de heiteste nye navna, og de har delt scene med band som The Fall og Fat White Family. Debutsingelen The Lick/Gold Hole kom i fjor høst. Bandet var et av de absolutte høydepunktene på Eurosonic-festivalen i Nederland denne vinteren.

  Impactnottingham.com har påstått at «…they switch effortlessly between scuzzy garage-punk and more delicate, slacker rock…». Om du ikke har tålmodighet til å oppdage denne gjengen først under Øya, kan det være greit å vite at de spiller på Øyas by:Larm-kveld 3. mars.

  www.facebook.com/shamebanduk

  foto Matt Lief Anderson

 • SIBIIR

  SIBIIR

  9. august 2017

  Sjøl kaller SIBIIR musikken sin for blackened hardcore, en effektiv måte å beskrive den energifylte og aggressive stilen deres på. I SIBIIR finner man folk med bakgrunn fra Sigh & Explode, Jack Dalton og Call:Vega, men denne gangen har de et langt mer brutalt utgangspunkt. Rett før jul kom debutalbumet ut på kvalitetsbevisste Fysisk Format. Som Metal Hammer Norway slo fast: – Albumet er selve manifestasjonen på at den norske undergrunnen oser av kvalitet.

  I 2016 spilte de både på Camp Indie 16. mai, Klubbdagen og på den intime Biblioteket-scena. De viser seg som et fantastisk liveband hver gang de står på en scene. Nå er tiden inne for at de får en plass i hovedprogrammet, for å servere hektiske musikalske eksplosjoner til et betydelig større publikum.

  www.facebook.com/sibiir

  foto Stian Evensen

 • Darling West

  Darling West

  Darling West er en trio med bagasjen full av deilige poplåter pakka inn i deres variant av amerikansk tradisjonsmusikk. Debuten fra 2014 varsla at dette var et band med grep om gode låter og kledelig framføring. Med fjorårets Vinyl And A Heartache på Vestkyst Records oppnådde de økt oppmerksomhet og større etterspørsel.

  De tre medlemmene spiller også med Odd Nordstoga, Marit Larsen, Bjørn Eidsvåg og andre. Når de kommer sammen, bringer de assosiasjonene til Gillian Welch, Ryan Adams eller Gram Parsons. Vi kan garantere at Darling West vil stå for et av Øyafestivalens mest behagelige musikkhøydepunkter. Dette er nemlig country som står godt til storbypark og augustsol.

  www.facebook.com/darlingwestmusic

  darlingwest.no

 • BadBadNotGood (ca)

  BadBadNotGood (ca)

  12. august 2017

  BadBadNotGood fra Toronto tar utgangspunkt i jazz når de leker seg med hiphop, R&B og pop. De starta med å spille instrumentale covere av Odd Future, deretter fulgte versjoner av låtene til storheter som Kanye West, Feist, My Bloody Valentine, A Tribe Called Quest, Joy Division og James Blake. Etter et par album med tolkninger av andres musikk ga de i 2014 ut III, deres første med kun egne komposisjoner. I fjor slapp de Sour Soul, et samarbeid med Ghostface Killah, og i år fulgte IV til veldig gode kritikker.

  Hjemmeside
  Spotify

 • Julia Jacklin (au)

  Julia Jacklin (au)

  10. august 2017

  Julia Jacklin fra Australia debuterte i høst med Don\’t Let The Kids Win, et sterkt album fylt med gode doser folk, country, rock og pop. Jacklin har varma opp for Øya-favorittene Whitney på turné i Storbritannia, og selger for tiden ut klubber i Australia og New Zealand til vinterens turné på hjemmebane. Låtene hennes bør være midt i blinken for alle som allerede har falt for Angel Olsen eller Laura Marling, og mottakelsen av skiva har gjort at hun allerede kan kalles en kritikerfavoritt. Hennes lekne uttrykk bør kle en sommergrønn Tøyenpark veldig godt.

  Spotify
  Hjemmeside

 • Silja Sol

  Silja Sol

  Du har kanskje fått med deg den fantastiske singelen «Dyrene» på radio? Etter nyttår kommer Silja Sols tredje album Ni Liv. Med de to foregående, På Hjertet og Væremeh, har hun imponert både som plateartist og fra store og små norske scener. Før hun fikk fart på solokarrieren var Sol med i bandet til AURORA, og i hennes eget backingband finner man folk fra Casiokids og The Megaphonic Thrift. Hun er en energisk liveartist som alltid gir deg lyst til å høre mer. Den nye musikken er noe mer elektronisk i uttrykket, og varsler om at 2017 kan bli Silja Sols store år.

  Spotify
  Facebook

 • Kelly Lee Owens (UK)

  Kelly Lee Owens (UK)

  Kelly Lee Owens fra London har gjort seg bemerka I flere år, og i mars kommer debutalbumet. Det utgis på den norske kvalitetslabelen Smalltown Supersound. En forsmak fikk man i høst med EPen Oleic. Hun lar seg inspirere av dansbar techno, hypnotiserende pop og kraut. På singelen Anxi kan man høre Owens i samarbeid med Øya-aktuelle Jenny Hval. Tidligere har hun samarbeida med technoprodusent Daniel Avery.

  Clashmusic.com har skrevet: – The fragmentary electronics are in a state of perpetual motion, with its digital evolution seeming to flex and fluctuate in wonderful alacrity. Kelly’s sighing vocals fuse the experimental with the pop, feeling a little like Laurie Anderson re-tooled for a 21st century club environment. Strikingly original…

  www.facebook.com/kellyleeowens

  kellyleeowens.bandcamp.com

 • John Olav Nilsen & Nordsjøen

  John Olav Nilsen & Nordsjøen

  For noen år siden la John Olav Nilsen ned backingbandet Gjengen. Nå er han tilbake for fullt, med Nordsjøen i ryggen. Han har allerede fått ny musikk på radio ogsolgt ut konserten på Parkteatret til våren. Alt ligger til rette for at Norge gjenoppdager denne fantastiske låtskriveren i god tid før festivalsesongen. Tidligere har Nilsen hatt kjempesuksess med albuma For Sant Til Å Være Godt, Det Nærmeste Du Kommer og Den Eneste veien ut. Samtlige har nådd topp tre på albumlista, og Nilsen har stått på flere av landets største festivalscener. Den nye singelen «Inn I Min Tid» varsler om storform, og fullt album kommer i februar.

  Facebook
  Spotify

 • Car Seat Headrest (us)

  Car Seat Headrest (us)

  12. august 2017

  Will Toledo og hans Car Seat Headrest har stått for en av årets store positive overraskelser på platefronten. Teens Of Denial er et helstøpt album fullt av gode låter, sprudlende nerve og ungdommelig frustrasjon. Bandet tar utgangspunkt i god amerikansk indietradisjon, men drar det litt lenger med herlige overraskelser. De spiller sin første konsert i Norge under Øya.

  Facebook
  Spotify

 • Charlotte Dos Santos

  Charlotte Dos Santos

  Musikken til Charlotte Dos Santos er både dansbar og lyttbar, med tidvis sterke afro-cubanske referanser som gir distinkt særpreg, alltid meget sjelfull. Dos Santos ble kåret til Årets Nykommer av GAFFA og skal snart slippe nytt materiale. Om du fikk med deg Mutual Intentions i Tøyenparken 2016, la du sikkert merke til at Dos Santos imponerte. Til sommeren overbeviser hun helt på egenhånd.

  Facebook
  Soundcloud

 • Strange Hellos

  Strange Hellos

  Strange Hellos har de siste månedene sluppet ei herlig rekke singler som har blitt tatt inn i varmen til P3 og P13. I dag kommer fjerde singel, kalt Monumental, og noen uker etter Øya er debutalbumet ute. Vi la først merke til bandet i forbindelse med deres opptreden på Tilt under Klubbdagen i fjor.

  I Strange Hellos finner man medlemmer med bakgrunn fra Lumikide, AURORA, Great News, Casiokids og The Megaphonic Thrift. Sammen lager de en slags svevende, drømmevariant av powerpop.

  www.facebook.com/strangehellosmusic

  fot Øystein Grutle Haara

 • Sigrid

  Sigrid

  Sigrid Raabe er et av våre største pophåp. Hun ble signert til Petroleum Records allerede da hun var 17 år gammel, og «Known You Forever» gikk rett inn på P3s spillelister. I stedet for å bare kjøre på, bestemte Sigrid seg for å ta en pause og bli ferdig med videregående. Under Vill Vill Vest i høst kom hun tilbake – med platekontrakt med Island Records i UK i lomma.

  Facebook
  Spotify

 • Hester V75

  Hester V75

  Hester V75 mener sjøl de lager hiphop som både ser bakover og framover i tid. I løpet av det siste året har gjengen fra Bergen imponert gang på gang på plate og scene, blant annet som et av høydepunktene under by:Larm. Hester V75 er noe av det mest lovende i norsk hiphop og lager fest uansett hvor de befinner seg – noe de skal gjøre i Tøyenparken til sommeren.

  Facebook
  Spotify

 • Hajk

  Hajk

  Etter noen fine singler er Hajk klare med debutalbumet 10. februar. Låtene de har utgitt sålangt får oppmerksomhet hos popkjennere både i inn- og utland. De spilte sin første konsert i Biblioteket på Øya for et par år siden. Nå er de absolutt klar for ei større scene, og vi tror skiva kommer til å være en sommerpopfavoritt for 2017.

  Blant inspirasjonskildene nevner de kvalitetsnavn som Whitney, Amason, Unknown Mortal Orchestra, Feist, Dungen, Father John Misty, Stevie Wonder og Mac Demarco. NRKs Urørt har ment at «med forfriskende og vårlig virilitet tar HAJK fatt på alternativ pop med overbevisende meloditeft».

  www.facebook.com/hajkband