Kjøp billett her!
Posted on

Bokbacka, Fiskeriet og Pacific Poke til Øya

Tre nye godbiter fra årets Øyameny!

Det er ikke ofte vi har med oss restauranter fra så langt vest i byen, men i år er vi så heldige å ha fått med oss Frognerbaserte Bokbacka – et sted som ofte nevnes når man skal gjette hvilke restauranter som snart får en Michelin-stjerne. På Bokbacka får du serverte nydelige, nynordiske retter – i det de selv kaller en folkelig gourmet-restaurant. Lokalet er dekorert med bilder av bøndene som har levert råvarene – og stedsnavnet er hentet fra gården i Sverige hvor kokken Simon vokste opp. Til Øya tar de med seg et par retter som er mer tilpasset festivalganer: Deilige wraps med fjellgris, nordisk kimchi og grønnsaker fra Bergsmyrene gård, og en kjøttfri variant med fåreost.

En annen nykommer i år er Fiskeriet – byens beste fiskebutikk og -lunsjbar! Fra utsalgsstedet på Youngstorget sørger de for å holde Oslofolket med kvalitetsfisk – fisket på en ansvarlig måte som sikrer at de beste råvarene fra havet er tilgjengelig også i framtiden. De tilbyr i all hovedsak villfisk fisket med line – og arter som ikke er overfisket. På Øya skal de lage publikumsfavoritten fish&chips og en lekker makrellsalat. Hikst!

Poké (uttales poh-kay) er en rå fiskesalat – surferens sashimi, som den ofte kalles – eller en Hawaii-versjon av ceviche. Poké betyr noe som er oppkuttet – og kommer fra når fiskernee på Hawaii solgte ferske fiskebiter som snacks sammen med ris, grønnsaker og ulike friske marinader og sauser. I år kommer byens beste pokétruck til festivalen – Pacific Poke – som gir deg norsk sjømat med ris, sesongens grønnsaker, syltede beter, misomajones og tangsalat. Flere matslipp på torsdag!