Posted on

Black Debbath klare for, og bekrefta til, Øya

For ikke lenge siden slo Black Debbath fast at de var klare for å spille på Øya, så da gjensto det bare å få dem booka. Det viste seg å bli såpass vanskelig å bli enige om honorar, at man i formiddag måtte kjempe om summen som skal stå på kontrakten.

 

– Bookingbyrå utfordra festival, og tapte

For ikke lenge siden slo Black Debbath fast at de var klare for å spille på Øya, så da gjensto det bare å få dem booka. Det viste seg å bli såpass vanskelig å bli enige om honorar, at man i formiddag måtte kjempe om summen som skal stå på kontrakten. Den edleste, mest fysisk utfordrende, rettferdige og mandige øvelsen ble valgt, nemlig dart. Etter en runde med spillet 501, var det klart at Øyafestivalens bookingsjef Claes Olsen utklassa bandets bookingagent Mads Martinsen. Dermed kunne Øyafestivalen få gleden av å sette Black Debbath på plakaten, og fortsatt ha penger igjen til å booke flere artister til neste års store festivalbegivenhet.

Se bilder nederst

 

Etter den overlegne seieren, synes vi så synd på Black Debbath at vi bestemte oss for å gi en sum penger til deres lokale ungdomsklubb på Bøler. Disse skal gå til innkjøp av nytt musikkutstyr. Bøler var en av de fire ungdomsklubbene som var med på den første Øya Under 18-turnéen i høst.

 

BLACK DEBBATH

11. januar kommer det sjette albumet til Black Debbath, som har fått tittelen Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock! De har tidligere hatt stor suksess med album som Den Femte Statsmakt og Ibsen-plata Når Vi Døde Rocker. Kvartetten har med stort hell latt seg inspirere av den mørkeste delen av 70-tallets hardrock og de siste 25 åras stonerrock. De kombinerer av fet, tung rock med samfunnsbevisste, tøysete tekster. Dette har gjort dem til publikumsfavoritter over hele landet.

 

De har blitt kalt «flinke folk som kaster bort talentet sitt» av VG, mens Bergens Tidende mente de har «evnen til å matche det originale Jonas Fjeld Band som rockekomikere». Medlemmene i Black Debbath har du kanskje opplevd i mer eller betydelig mindre seriøse band og prosjekter som Gartnerlosjen, Bare Egil Band, Thulsa Doom, The Cumshots, Hurra Torpedo, O-Men, LYD, El Doom And The Born Electric og Young Fogertys.

 

Nå er de klare for å spre nye låter utover landet, blant annet på Øyafestivalen. Første smakebit har vært deres innlegg i den oppheta skulpturparkdebatten, nemlig låta Nei Til Runkesti På Ekeberg. Det ligger an til brede glis, rockefot og høy latter. Rockemoro, med andre ord.

 

Bandets egen agenda og oppfordring før Øyakonserten:

–        Vi kjemper med nebb og klør mot skulpturpark og medførende runkesti på Ekeberg for å hindre at Øyafestivalen må flytte. Det er faren for flom og oversvømmelse fra denne runkestien som er hovedgrunnen til at festivalen fra neste år må finne en ny lokalitet. Det blir simpelthen av sikkerhetsmessige hensyn uansvarlig å arrangere konserten midt i en potensiell elv av sperma. Øyafestivalen 2013 blir siste ankeinstans i denne saken. Hvis det kommer mer enn 100.000 personer på konserten vår blir Christian Ringnes og Oslo Kommune nødt til å høre. Så vi oppfordrer alle i hele Oslo til å kjøpe billett nå!

 

http://www.blackdebbath.no

 

Kampen er i gang

Poengene renner inn

Øyafestivalen tar tidlig ledelsen

Black Debbaths mann begynner å bli bekymra

Til slutt må Black Debbaths kontraktsforslag makuleres, mens Øyafestivalens blir signert

Tallene taler for seg

 

foto: Birgitte Mandelid

Kjøp billett her!